ParcariȘtiri

Sute de noi locuri de parcare pentru camioane în Saxonia, în special pe A 1 și A 7

În Saxonia au început lucrările de extindere a spațiilor de parcare pentru camioane, în primă fază pe autostrăzile A 1 și A 7, unde vor fi construite aproximativ 350 de noi locuri.

Șoferii de camion obosiți reprezintă un pericol major pentru siguranța traficului pe întreaga rețea europeană de autostrăzi.

Sute de noi locuri de parcare pentru camioane în Saxonia, în special pe A 1 și A 7

Pentru ca aceștia să poată respecta timpii de repaus și odihnă este nevoie însă de mai multe locuri de parcare pe toată infrastructura europeană de drumuri și autostrăzi.

Unele state europene, cum este cazul Germaniei, țara cu cel mai mare tranzit de camioane, a început să ia măsuri în acest sens. Astfel, pe autostrăzile din Saxonia a început construcția a sute de astfel de noi locuri de parcare pentru camioane.

Nouă parcări noi se construiesc de la zero și alte cinci sunt renovate și mărite. Autoritățile de la Hanovra au anunțat că șoferii de camion vor avea 456 de locuri de parcare suplimentare. Lucrările vor fi finalizate până la finalul anului 2020.

Cele mai mari șantiere sunt pe A 1, unde se vor face 200 de locuri de parcare pentru camioane și pe A 7, unde sunt prevăzute 142 de noi locuri de parcare.

Celelalte proiecte sunt pe A 2 (50 de locuri), A 33 (40 de locuri) și A 38 (24 de locuri).

Conform estimpărilor Federației Asociaților din Industria de Transport din Saxonia (GVN) ar fi necesare 4.000 – 5.000 de noi locuri de parcare pe austrăzile din regiune și alte 500 pe drumurile naționale.

VEZI ȘI: CE criticată după ce a dat undă verde Croației de a adera la Spațiul Schengen

GVN solicită urgentarea investițiilor în acest domeniu, considerând că lipsa locurilor de parcare pune în pericol toți participanții la trafic, nu doar pe șoferii de camion.

În plus, autoritățile împreună cu companiile din industrie lucrează la o nouă aplicație în care să fie incluse și locurile de parcare puse la dispoziție de companiile de transport și logistică.

Proiectul este finanțat de Ministerul Economiei din Saxonia cu suma de 160.000 euro și își propune să ofere soluții în timp real șoferilor care caută un loc de parcare peste noapte.

Rezervarea se poate face prin telefon la un preț de șapte euro pe noapte, iar companiile care pun la dispozție locuri de parcare pot beneficia de reciprocitate în cazul în care au nevoie ca șoferii lor să parcheze pe spațiul pus la dispoziție de o altă companie din program.

Până la finalul anului 2021 se estimează că se vor crea astfel alte 400 de locuri de parcare noi. Îmn cadrul acestui proiect pilot bazat pe reciprocitate s-au înscris 3 companii care au pus la dispoziție între 5 și 10 locuri de parcare.

Pentru a atinge cifra de 400 de locuri e nevoie de aproximativ 40 de companii din regiune care să participe la acest proiect.

Din aceeași categorie...

Back to top button