MagazinȘtiri

Svempa, legenda vie a celor mai frumoase camioane Scania

Cu mai bine de 50 de ani in urma, in cadrul centrului industrial din sudul orasului Stockholm, tanarul suedez Sven-Erik Bergendahl, punea bazele a ceea ce astazi a devenit un brand consacrat printre transportatorii care cauta unicitatea la camioanele lor.

Svempa, asa cum este cunoscut Bergendahl printre clientii sai si pasionatii de camioane, a modificat peste 500 de camioane in cei peste 50 de ani de activitate si n-are de gand sa se opreasca aici. „Intotdeauna am muncit din greu, si o voi mai face pentru inca 10 ani”, a declarat „Svempa” Bergendahl printre multele premiile din biroul sau, in cadrul unui interviu realizat pentru cea mai nou editie a revistei Scania Legend. Printre cele mai cunoscute camioane produse de Svempa se afla si editiile limitate Scania Streamline, Black Amber, Dark Diamond si Blue Shark. Pentru cei mai impatimiti dintre fanii Scania, Svempa a produs si un kit compet de stickere pentru cabina, Scania Griffin.

Svempa, legenda vie a celor mai frumoase camioane Scania

Svempa a construit primul camion modificat bazat pe sasiu Scania in 1970, iar de atunci marca suedeza de la Sodertalje a devenit favorita sa. Dar care sunt visele lui Bergendahl, astazi? „Ar fi fantastic sa producem o ambarcatiune de mari dimensiuni echipata cu motor Scania. Este ceva ce avem de gând să facem” a declarat Svempa.

Ultima realizare in cadrul atelierului este modelul Scania Chimera. Aceasta a fost produsa de la zero impreuna cu Jan Richter, seful designer si Olle Torslund, maestru sudurilor.

„Am construit Chimera de la zero. Totul in afara de motorul V8 de 730 CP cu sase turbine este nou” a declara Jan Richter.

Interviul intergral cu Svempa poate fi citit in cea mai noua editie a revistei Scania Legend pentru tableta, atat in Apple Store cat si in Google Play. De asemenea, interviul contine si un clip realizat in cadrul atelierului din Stockholm.

Din aceeași categorie...

Back to top button