Sustenabilitate

Sysco vrea să cumpere 800 de camioane electrice Freightliner eCascadia

Daimler Truck North America (DTNA) și Sysco Corporation, un distribuitor american de alimente, au semnat o scrisoare de intenție pentru livrarea a până la 800 de camioane electrice cu baterii Freightliner eCascadia.

Primul Freightliner eCascadia va fi livrat la sediul Sysco din Riverside (California) mai târziu în acest an. Restul camioanelor vor fi produse până în 2026.

Sysco vrea să cumpere 800 de camioane electrice Freightliner eCascadia

Sysco este un lider global în vânzarea, promovarea și distribuția de produse alimentare către restaurante, centre de îngrijire și educaționale, unități de cazare și alți clienți care pregătesc masa departe de casă.

Cu peste 58.000 de asociați, compania operează 343 de facilități de distribuție la nivel mondial și deservește peste 650.000 de locații ale clienților.

VEZI ȘI: Producția electricului Mercedes eActros pentru România începe în această vară

Sysco își propune să alimenteze o mai mare parte din flota sa de autotractoare cu carburanți alternativi. Livrarea celor 800 de camioane electrice eCascadia cu remorci frigorifice va juca un rol important în obiectivul de a electrifica 35% din flota americană până în 2030.

După peste 1,6 milioane de kilometri parcurși în teste în operațiuni ale clienților, Daimler Truck și marca sa americană Freightliner au anunțat recent începerea producției de serie a modelului eCascadia.

Din aceeași categorie...

Back to top button