TAGRO, tractorul agricol românesc produs la Reghin

TAGRO, tractorul agricol românesc produs la Reghin

În anul Centenarului, IRUM Reghin a anunțat lansarea pe piață a lui TAGRO, primul tractor agricol românesc produs după o pauză de 10 ani.

Conceput și realizat în Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Utilaje Agricole și Forestiere (IFOR) din Reghin, TAGRO esteprimul tractor agricol românesc produs după o pauză de 10 ani.

TAGRO, tractorul agricol românesc produs la Reghin

Centru a fost înființat de grupul de firme MAVIPROD, în incinta fabricii IRUM și a presupus o investiție de 2.65 milioane de euro reunind aproximativ 50 de ingineri români.

Investiția în concretizarea proiectului TAGRO a însemnat alți 4.000.000 de euro puși la dispoziție de grupul MAVIPROD, acționarul IRUM.

TAGRO este destinat cu precădere fermelor mici și mijlocii și va fi vândut atât pe piața internă, cât și pe cele externe.

Tractorul este propulsat de un motor FPT Industrial de 3.3 litri (StageIV final), disponibil în trei versiuni de putere (86 CP, 95 CP și 102 CP), transmisie Shuttle cu 12 viteze de mers înainte și 12 viteze de mers înapoi și inversor mecanic.

TARGO are transmisie 4×4, iar cuplarea acesteia se face electrohidraulic.

Cabina lui TARGO este certificată ROPS și FOPS, oferă vizibilitate sporită, iar scaunul operatorului are suspensie pneumatică.

La interior, tractorul produs la Reghin vine cu toate dotările necesare fermierilor români, inclusiv comenzi prin radio și aer condiționat.

VEZI ȘI: Se cer măsuri urgente pentru reducerea timpilor de așteptare pentru camioane la frontiere

Înainte de lansare, tractorul a fost testat în România și în Italia, iar până la finalul acestui an se va finaliza procesul de omologare în cadrul Registrul Auto Român București.

Prețul de pornire pentru un astfel de tractor agricol va fi de 34.500 de euro.

Producția în serie va începe în aprilie 2019, iar conducerea IRUM Reghin estimează că în primul an vor fi produse și vândute 200 de tractoare, în 2020 va fi depășit pragul de 300 de tractoare TAGRO, iar în 2021 vor urma alte 500 de tractoare TAGRO. 

Fabrica IRUM a fost fondată în anul 1953, pentru a repara utilaje și mecanisme agricole și forestiere. În anul 1969, la IRUM a început producția de tractoare articulate forestiere.

În anul 1993, familia Oltean, a fondat grupul MAVIPROD.

Follow #infotrucker