Tahograf digital manipulat descoperit pe un camion polonez în Franța

Tahograf digital manipulat descoperit pe un camion polonez în Franța
Un camion polonez cu tahograful manipulat cu un dispozitiv electronic a fost descoperit în Franța de Dreal în cadrul unui control de rutină.

În urma unui control de rutină efectuat de Dreal în trafic la final de martie, a fost decoperit cu camion înmatriculat în Polonia care avea tahograful manipulat cu un dispozitiv electronic necunoscut până la acel moment în Franța.

Tahograf digital manipulat descoperit pe un camion polonez în Franța

Agenții Dreal au devenit suspicioși după ce au descoperit că există o diferență între numărul de kilometri parcurși și datele înregistrate de tahograful digital al camionului.

Astfel, în urma controlului amănunțit a rezultat faptul că, în momentul opririi, tahograful înregistra perioadă de repaus în loc de activitate de condus.

Dispozitivul electronic, cunoscut printre șoferii de camion sub numele de “telecomandă”, modifică software-ului și calculator vehiculului, împiedicând astfel îndregistrarea corectă a timpilor de conducere.

VEZI ȘI: Liderii mondiali discută despre trecerea la un sistem de transport fără combustibili fosili

Un dispozitiv electronic similar a fost descoperit și de ofițerii de poliție din Belgia.

Camionul polonez a fost reținut de Dreal timp de 5 zile, iar șoferul de camion a trebuit să plătească 4.500 de euro amendă și încă 3.320 de euro pentru remedierea la condiția legală a tahografului.

Follow #infotrucker