Tahograf fraudat: Șofer amendat și pus sub acuzare

tahograf magnet inchisoare

Dosar penal, o amendă în valoare de 1.696 de euro și 10 puncte penalizare. Cu asta s-a ales Federica Deledda, un șofer de camion italian care a fraudat tahograful.

Oprit în trafic lângă Cremona, polițiștii rutieri au descoperit în camion acestuia o instalație improvizată legată la tahofragul analog. Cu ajutorul unei telecomezi cu funcții multiple, șoferul transmitea impulsuri către unitatea de control și, prin urmare, inhiba înregistrarea orelor de conducere și a perioadelor de odihnă precum și înregistrarea vitezei.

În urma celor constatate, polițiștii rutieri din Cremona au deschis pe numele șoferului de camion italian dosar de urmărire penal conform art. 437 din Codul Penal din Italia, care se referă la eliminarea voită a echipamentelor concepute pentru a preveni accidentele de muncă, pedeapsa cu închisoare fiind de la 6 luni la 5 ani. De precizat faptul că, nu toți judeătorii care primesc astfel de cazuri trimit în judecată vinovații, un astfel de caz fiind semnalat de infoTrucker în lunile trecute.

Tahograf fraudat: Șofer amendat și pus sub acuzare

Asta nu este tot, pentru că pedeapsa nu a fost numai împotriva șoferului de camion ci și împotriva companiei de transport. Aceasta a fost amendată cu 814 de euro. În plus, așa cum se întâmplă întotdeauna în aceste cazuri, a fost trimis un raport la Departamentul Muncii. Deși pare un lucru neînsemnat, atunci când se acumulează trei avertismente, camionului i se ridică licența de transport pentru un an. Nu în ultimul rând, nu numai sistemul de manipulare a fost sechestrat de autorități, ci și camionul.

Așadar, stăm și ne întrebăm, merită?

Follow #infotrucker