Știri

Tahografe de a doua generație manipulate cu magnet

Poliția rutieră din Italia a descoperit mai multe camioane cu tahografe de a doua generație manipulate fraudulos cu magnetul.

Conform Trasporto Europa, Poliția Rutieră din Cremona a descoperit în cadrul unei acțiuni de control mai multe camioane având tahografe de a doua generație manipulate fradulos cu ajutorul magnetului.

Tahografe de a doua generație manipulate cu magnet

În momentul în care ofițerii de poliție au descoperit tahografele de a doua generație alterate, deși, în teorie, acestea nu pot fi manipulate cu magnet, au decis să continue ancheta și au dus camioanele într-un atelier specializat.

La o primă vedere, tahografele păreau a nu fi atinse de niciun echipament extern. Surpriza avea să vină din interiorul acestora. Electronica originală fusese înlocuită cu una reprogramată în mod corespunzător pentru a fi sensibilă la magnet.

VEZI ȘI: Mobilitatea electrică printre subiectele principale ale Transport Logistic 2017

În urma controlului, poliția rutieră a amendat fiecare șofer de camion cu câte 1.600 euro și le-a suspendat acestora permisului de conducere. În plus, aceștia s-au ales cu dosar penal pentru manipularea frauduloasă a unui instrument de siguranță la locul de muncă. Nici firmele de transport nu au scăpat. Acestea au fost denunțate la Departamentul Provincial de Muncă.

Investigația privind manipularea frauduloasă a tahografelor continuă. Poliția caută atelierele care au implementat echipamentul electronic reprogramat.

De aici se naște o întrebare. Cât de răspândit este acest fenomen la nivel de Italia? Dar la nivel de Europa?

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button