Bus

Noi tarife și oferte pentru călătoriile Metrorex și STB, de la 1 august

Ministerul Transporturilor a anunțat că, de la 1 august, Metrorex și STB își armonizează oferta comercială și vor folosi noi tarife, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană.

În cazul STB, tariful pentru o călătorie crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 25 lei pentru 10 bilete). Aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie STB de după 2008.

Noi tarife și oferte pentru călătoriile Metrorex și STB, de la 1 august

În cazul Metrorex, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei. La metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.

Potrivit MTI, încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie, prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eCitaro G este disponibil opțional cu baterii solid-state

Noi tarife și oferte pentru călătoriile Metrorex și STB, valabile de la 1 august:

  • O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB-Metrorex va fi 5 lei
  • Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB-Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei
  • O noutate la abonamentele de 24 și 72 de ore este valabilitatea pe 24 sau 72 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament ”de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de exemplu, era valabil doar 6 ore
  • Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun
  • Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB-Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB-Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB-Metrorex)
  • Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Din aceeași categorie...

Back to top button