EconomicTop News

Tarifele de transport rutier din UE vor crește în următoarele 18 luni

Luis Gomez, președintele Xpo Logistics Europa, a declarat într-un interviu pentru Financial Times că tarifele de transport rutier din UE vor crește în următoarele 18 luni.

Șeful XPO Logistics Europe, una dintre principalele companii de logistică și transport de pe continent, crede că tarifele de transport internațional rutier din UE vor crește din cauza a două evenimente care se vor suprapune.

Tarifele de transport rutier din UE vor crește în următoarele 18 luni

Primul dintre evenimentele cauzatoare de creșterea costurilor este criza de șoferi profesioniști. Pentru a putea recruta noi șoferi, transportatorii ar putea crește nivelul salariilor cu peste 10%, fapt ce se va regăsi și în tarifele de transport.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Trucks prezintă soluții inovatoare pentru tranziția energetică în transportul rutier de mărfuri

A doua cauză este aplicarea noilor măsuri din Pachetul Mobilitate 1, de la 21 februarie 2022. Acestea vor aduce creșteri de costuri pentru companiile de transport, în special pentru cele din estul UE.

Întoarcerea camioanelor în țara de reședință la maxim 8 săptămâni va fi principala cauză de creștere a costurilor pentru transportatori. De asemenea, scăderea capacității de transport din vestul UE prin plecarea camioanelor spre est va duce la o creștere suplimentară a tarifelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button