AnvelopeTop News

Tauros utilizează Goodyear TPMS pentru a optimiza costurile operaționale

Tauros este prima companie de transport rutier din România care utilizează sistemul Goodyear TPMS pentru a reduce defecțiunile și a optimiza durata de viață a anvelopelor.

Anvelopele sunt componente esenţiale ale fiecărui vehicul. Modul în care sunt gestionate are un impact foarte mare asupra costurilor, iar verificarea manuală a anvelopelor este o sarcină care consumă timp.

Tauros utilizează Goodyear TPMS pentru a optimiza costurile operaționale

Însă, cum obţineţi cea mai bună valoare din investiţia în anvelope? Cum gestionaţi intervenţiile, menţineţi calitatea şi simplificaţi administrarea? Cum vă menţineţi camioanele în mişcare şi şoferii în siguranţă, controlând în acelaşi timp costurile?

Goodyear TPMS oferă monitorizare în timp real a anvelopelor, pentru a reduce defecțiunile și a optimiza durata de viață a anvelopelor, economia de combustibil și costurile operaționale.

Senzorii TPMS sunt montați pe jantă și monitorizează constant presiunea și temperatura anvelopelor, aceste informații fiind transmise către un server Goodyear prin intermediul sistemului montat la bord. Dacă un senzor TPMS detectează o modificare a temperaturii sau presiunii unei anvelope la orice vehicul din orice locaţie, se trimite instantaneu o alertă.

Partener de 15 ani cu Goodyear, Tauros este prima companie de transport rutier din România care a montat sistemul Goodyear TPMS pe 17 ansambluri (cap tractor cu semiremorcă).

VEZI ȘI: Semiremorcă frigorifică Schmitz Cargobull cu agregat 100% electric pentru Blue River

„Parteneriatul dintre Goodyear și Tauros are un obiectiv comun: să îmbunătățim performanța flotei și să obținem rezultatele așteptate.”, Ovidiu Vărzaru, Fleet Operations Manager Europe East South.

Goodyear TPMS este un sistem de soluții care poate identifica posibilele incidente înainte ca acestea să aibă loc.

“Soluția Goodyear TPMS ne ajută să avem o mentenanță și o întreținere mai bună a anvelopelor, prin prelungirea duratei de viață și optimizarea costurilor.”, spune Paul Luca, administrator Tauros.

Tauros utilizează Goodyear TPMS pentru a optimiza costurile operaționale

Combinat cu aplicațiile mobile și web, Goodyear TPMS oferă informații în timp real despre anvelope, permițând monitorizarea proactivă și întreținerea preventivă a vehiculelor.

„Înțelegem că transportul nu înseamnă doar mișcarea camioanelor de la punctul A la punctul B și ne dorim soluții complexe care să ne ajute să monitorizăm anvelopele. Alertele privind temperatura și presiunea anvelopelor, ne ajută să le monitorizăm, prin urmare putem lua măsuri pentru a preveni incidentele care ar putea provoca perioade de nefuncţionare costisitoare, livrări întârziate sau clienţi nemulţumiţi. Gama de anvelope potrivită modelului nostru de transport, împreună cu o atentă monitorizare a modului în care aceste anvelope au fost utilizate, ne-au condus către niște randamente kilometrice remarcabile, dar și la un foarte bun raport calitate/preț”, a mai adăugat Luca.

Goodyear TPMS include, de asemenea, o funcționalitate Track & Trace folosind tehnologia GPS. Aceasta permite managerilor de flote să-și localizeze vehiculele, precum și să prevină mișcarea neautorizată sau furtul, dar și să aibă control asupra livrărilor. Această soluție este folosită inclusiv de flotele de camioane ce își desfășoară activitatea în afara țării, iar managerul de flotă deține controlul și are informații de la mii de kilometri departare.

Cum funcționează Goodyear TPMS?

Senzor montat pe jantă colectează și monitorizează presiunea și temperatura în anvelope în timp real pentru a detecta subpresiunea anvelopei, scurgerile de aer și problemele mecanice. Acesta se potrivește cu toate dimensiunile anvelopei, este fiabil și poate fi îndepărtat și reintrodus când anvelopa este schimbată.

Tauros utilizează Goodyear TPMS pentru a optimiza costurile operaționale

Un router cu baterie va fi montat la bord, ceea ce face posibilă funcționarea Goodyear TPMS atunci când vehiculul este oprit sau parcat. Sistemul înregistrează datele în mod constant și trimite imediat alerte pe aplicațiile Goodyear. Este potrivit pentru orice tip de vehicul sau aplicație, iar monitorizarea prin GPS este inclusă.

Goodyear TPMS este special conceput să livreze informații actualizate în legătură cu anvelopele flotei. Aplicații mobile sunt dezvoltate atât pentru managerul de flotă, cât și pentru șofer.

Aplicația pentru managerul flotei oferă un raport ce oferă o imagine completă asupra tuturor vehiculelor flotei, raport despre toate anvelopele flotei, alerte în momentul în care o anvelopă necesită mentenanță de urgență sau înlocuire și monitorizare în timp real a vehiculelor.

Aplicația pentru șofer oferă imagine în timp real asupra condițiilor anvelopelor montate pe vehicul, alerte imediate dacă este detectată pierderea de presiune, pentru a evita posibile incidente.

Soluțiile Goodyear ajută flotele să-și reducă costurile operaționale

În combinație cu anvelopele premium și serviciile dedicate legate de anvelope, soluțiile Goodyear ajută flotele de camioane să își reducă și mai mult costul operațional și să mărească eficiența și performanța vehiculelor lor. Pe lângă sistemul TPMS, Tauros folosește doar anvelope Goodyear de camion și serviciul Goodyear ServiceLine24 pentru asistență rutieră în toată Europa.

“Un alt moment important a fost cel în care am hotărât să renunțăm la roțile de rezervă. ServiceLine24H a fost cel care ne-a ajutat în momentele în care camioanele au avut diverse incidente pe drumurile din Europa, iar aceasta soluție ne-a permis să ne reluăm activitatea de transport în cel mai scurt timp

Din aceeași categorie...

Back to top button