Taxarea camioanelor în Olanda nu se va întâmpla mai devreme de 2023

Taxarea camioanelor în Olanda nu se va întâmpla mai devreme de 2023
Ministerul transporturilor olandez a anunțat că taxarea camioanelor care utilizează infrastructura rutieră națională nu va putea fi efectuată mai devreme de cinci ani.

Într-o comunicare trimisă în luna martie către Parlamentul olandez, ministrul transporturilor din Olanda explică faptul că guvernul dorește să intorducă cât mai curând taxarea camioanelor, dar că acest lucru nu este posibil mai devreme de 2023.

Taxarea camioanelor în Olanda nu se va întâmpla mai devreme de 2023

Introducerea taxei de drum pentru camioane ar urma să fie făcută în trei etape diferite.

Într-o prima etapă, care va începe în acest an, se va analiza modul prin care taxa va fi colectată, urmând ca în a doua etapă, ce are termen de finalizare 2020, să se aprobe cadrul legal, urmat de un prim proiect al arhitecturii sistemului și oferta de realizare a acestuia.

În cea de-a treia etapă, care se va desfășura între 2021 și 2023, se va alege concesionarul sistemului de taxare, care va proceda la construirea și testarea infrastructurii de colectare.

VEZI ȘI: Limitarea camioanelor prin pasul Brenner poate încălca libera circulație a mărfurilor

Taxarea camioanelor urmează să fie calculată în funcție de numărul de kilometri parcurși, care vor fi detectați prin intermediul sistem electronic.

Interesant este că, partidul VVD, din care face parte și actualul ministru al transporturilor, este împotriva introducerii unei taxe de drum pentru camioane, mulți fiind de părere că aceasta se va amâna până în 2021, când vor avea loc din nou alegerile.

Follow #infotrucker