Austria a anunțat că majorează tarifele pentru taxele de drum și poluare

Austria a anunțat că majorează tarifele pentru taxele de drum și poluare

ASFINAG, operatorul și administratorul autostrăzilor din Austria, a anunțat că mărește tarifele pentru taxele de drum și poluare începând cu 1 ianuarie 2020 pe drumurile din Austria.

Astfel, conform ASFINAG taxa pentru kilometru de bază va fi adaptată la inflație și va crește cu o medie de 2.1 procente.

În plus, pentru prima oară vehiculele cu norma de poluare Euro VI vor plăti costurile externe de poluare în proporție de 100%, după ce până acum plăteau doar 40% din costurile externe pentru poluarea aerului.

Tariful pe timpul zilei pentru un camion Euro VI cu patru sau mai multe axe crește astfel, de la 1 ianuarie 2020, de la 39.443 cenți/km la 40.981 cenți/km, ceea ce înseamnă o scumpire pentru acest tip de vehicule cu aproape 4% comparativ cu 2019.

O noutate este crearea unui grup tarifar nou (grup tarifar E) pentru vehiculele cu propulsie 100% electrică sau bazată pe pile de combustie cu hidrogen.

VEZI ȘI: Înscrie-te în Romanian PRO Driver Competition 2019

Tariful de bază per kilometru parcurs pentru frupul tarifar E de vehicule este stabilit la 9.60 cenți (fără TVA).

Noile tarife sunt disponibile accesând link-ul: https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2019_II_245/BGBLA_2019_II_245.pdfsig

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.