CamioaneȘtiri

Teaser foto cu viitorul camion Hyundai cu sistem de propulsie cu hidrogen

Hyundai a publicat o primă imagine teaser care anunță debutul unui camion electric echipat cu sistem de propulsie cu hidrogen.

Acest tip de sistem de propulsie începe să devină din ce în ce mai popular în industrie, mulți constructori auto fiind dispuși să investească în pilele de combustie pe bază de hidrogen.

Teaser foto cu viitorul camion Hyundai cu sistem de propulsie cu hidrogen

În urmă cu doar câteva zile, o serie de voci apropiate Hyundai au scos la iveală faptul că producătorul sud-coreean a înregistrat denumirea Neptune.

Acum, producătorul asiatic a publicat o imagine teaser cu prototipul HDC-6 Neptune, un concept echipat cu sistem de propulsie cu hidrogen, care va fi expus în 29 octombrie în cadrul Georgia World Congress Center din Atlanta.

Conform oficialilor Hyundai, conceptul a fost inspirat de trenurile din anii ’30 și evocă stilul Art Deco. Așa cum era normal, prototipul va fi echipat cu o cabină extrem de modernă care a fost adoptată unui viitor semi-autonom.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz, IVECO și VDL sunt câștigătorii Sustainable Bus Award 2020

Cabina dispune de un volan cu o singură spiță, un display extrem de mare ține locul planșei de bord, iar un head-up display generose proiectează informații esențiale cu privire la traseul urmat, virajele următoare și distanța până la destinație.

Teaser foto cu viitorul camion Hyundai cu sistem de propulsie cu hidrogen

Totodată, conceptul HDC-6 Neptune va fi echipat cu o semiremorcă frigorifică care a fost botezată HT Nitro ThermoTech.

Acesta din urmă a fost dezvoltat de Hyundai Translead, o companie cu sediul în San Diego deținută de Hyundai și specializată în fabricarea utilitarelor frigorifice și nu numai.

Pentru moment, reprezentanții constructorului sud-coreean nu au oferit detalii nici cu privire la puterea sistemului de propulsie și nici cu privire la capacitățile semiremorcii frigorifice.

Din aceeași categorie...

Back to top button