Tehnica digitală împotriva șoferilor care circulă pe sensul greșit de autostradă

Ministerul Federal de Transport din Germania dorește să implementeze tehnologia digitală pentru a preveni accidentele cauzate de vehiculele care circulă pe sensul greșit de autostradă.

Din 2005 până în 2011, Poliția Rutieră Federală de Autostradă a înregistrat peste 177 de accidente cu urmări grave datorate șoferilor care au circulat pe sensul greșit pe autostradă, acestea reprezentând 0.05% din totalul accidentelor înregistrate pe autostrăzile din Germania.

Tehnica digitală împotriva șoferilor care circulă pe sensul greșit de autostradă

Ministrul Federal al Transporturilor, Alexander Dobrindt, are în plan echiparea autovehiculelor cu sisteme ce avertizează „condusul fals inconștient”. Ministrul, care este de asemenea responsabil pentru infrastructura digitală ar dori să instaleze și pe bretelele de legătură pe autostradă această tehnologiei digitală, care ar urma să detecteze în mod automat faptul că un șpfer a greșit sensul și să-l avertizeze acustic și optic. În prezent, Ministerul Federal al Transporturilor testarea această tehnologie pe autostrăzile din sudul Germaniei.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.