Știri

Tehnologia Daimler Trucks pentru cresterea ergonomiei cabinei

In perioada 16 – 20 martie, in cadrul centrului expozitional din Hanovra, se desfasoara CeBIT, cea mai mare expozitie de tehnologie a informatiei. In cadrul CeBIT 2015, Daimler Trucks isi prezinta in premiera mondiala cea mai recenta inovatie in materie de tehnologie, programul „Ergonomics Simulation in Trucks” parte a proiectului ARVIDA (Applied Reference Architecture for Virtual Services and Applications), proiect finantat de Ministerul Federal German pentru Cercetare si Industrie (BMBF). Scopul este de a raspunde nevoilor ergonomice ale soferilor de camion in chiar inceputul procesul de dezvoltare a noilor cabine de camion, locul unde acestia lucreaza, traiesc si dorm.

Prin urmare, inginerii de la Mercedes-Benz folosesc instrumente virtuale pentru a verifica cat de usor se urca in cabina, daca toate comenzile necesare sunt usor accesibile si daca patul este confortabil. In cadrul acestui proiect, Daimler AG colaboreaza cu Institutul de Mecatronica din Chemnitz, Human Solutions Assyst GmbH din Kaiserslautern si Advanced Realtime Tracking (ART) din Weilheim (Bavaria de Sus). Proiectul cuprinde un total de 22 de parteneri din domeniile cercetarii si industrie. ARVIDA este finantat.

Tehnologia Daimler Trucks pentru cresterea ergonomiei cabinei

In cadrul standului BMBF din Hala 9 de la CeBIT 2015, Daimler impreuna cu alti trei parteneri va demonstra scenele de urmarire virtuala a „urcarii in cabina” unui camion Actros.

In acest scop, o persoana din cadrul echipei de testare va fi echipata cu aproximativ 60 de senzori optici pentru a furniza date cu privire la fiecare miscare. Scopul acestui program este de a obtine o secvente de miscare pentru a dezvolta ergonomia, inca din faza de dezvoltare a viitorului vehicul.

Din aceeași categorie...

Back to top button