Tehnologia și automatizare vor defini viitorul în domeniul transportului rutier

Tehnologia și automatizare vor defini viitorul în domeniul transportului rutier
Tehnologia și automatizarea vor defini viitorul în domeniul transportului rutier susține un nou studiu realizat de Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU).

Dar pentru moment, o serie de obsatacole importante stau în calea succesului. În urmă cu câteva zile vă prezentam un raport al Comisiei Europene care făcea referite la impactul social pe care automatizarea din domeniul trasortului o să-l aibă.

Tehnologia și automatizare vor defini viitorul în domeniul transportului rutier

Acum, studiul celor de la IRU readuce în prim-plan elementele care vor fi implicate în acest proces, dar mai ales obstacolele de care se vor lovi cei care îl vor implementa.

Studiul vine ca urmare a unor interviuri colectate din partea a 450 de companii de transport din Europa, Asia și din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului (Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman, Yemen și Qatar).

57% dintre respondenți au spus că incertitudinea geopolitică va reprezenta cel mai mare obstacol în ceea ce privește dezvoltarea.

76% dintre companiile care au răspuns interviului sunt de părere că tehnologia și inovațiile vor depăși provocările din acest moment și vor asigura viitorul industriei. Mai mult, aceste companii susțin că viitoarele camioane autonome vor reprezenta o opțione viabilă în următorii 10 ani.

VEZI ȘI: Renault Trucks a lansat pe piață versiunea Renault Trucks T 2019

Studiul a scos la iveală faptul că aceste companii sunt îngrijorate de problemele de nivel macro-global.

Riscul unei recesiuni globale și provocările pentru a menține cererea clienților reprezintă a doua cea mai mare provocare a industriei după problemele geopolitice.

„Sistemul de transport atinge viața fiecărui locuitor de pe planetă, de la mâncarea pe care o avem, până la bunurile pe care le folosim. Și nu trebuie să fiți surprinși că problemele pe care societate le are acum pot fi la fel de ușor translatate către companiile de transport și astfel, rezolvarea lor să devină una dintre cele mai mari provocări de până acum. Amintim aici de geopolitcă, schimburi și mediul înconjurător”, a declarat Umberto de Pretto, secretarul general IRU.

Follow #infotrucker