BusȘtiri

Temperaturile scăzute au pus autobuzele electrice din Berlin pe pauză

Temperaturile scăzute din Germania au pus autobuzele electrice Solaris ale companiei de transport public din Berlin pe pauză.

Până în 2030, autoritățile din Berlin își doresc ca toate autobuzele din oraș să fie electrice. Dar pasagerii și șoferii acestor vehicule, deja au probleme cauzate de temperaturile scăzute din capitala Germaniei.

Temperaturile scăzute au pus autobuzele electrice din Berlin pe pauză

Câteva zeci de autobuze electrice ale companiei de transport BVG nu au mai putut fi folosite din cauza frigului. Compania a raportat 23 de pene, însă nu au menționat numărul exact al autobuzelor afectate.

Pentru a putea continua programul obișnuit, compania a înlocuit autobuzele electrice cu unele echipate cu motoare diesel. Toate autobuzele electrice au fost încărcate peste noapte în depou, însă autonomia acestora nu a fost suficientă.

Conform companiei, autobuzul de 12 metri produs de Solaris este cel care a fost afectat de vremea rece. Conform producătorului, chiar și la temperaturi de -10 grade Celsius, acesta ar trebui să aibă o autonomie de 130 de kilometri. Dar aparent, nu toate au avut.

VEZI ȘI: Din 2022, pe drumurile publice din Germania ar putea circula vehicule autonome Nivel 4 SAE

BVG deja a contactat producătorul pentru a verifica problema.

În plus, compania de transport spune că doar 1.7% din flota disponibilă a fost afectată de temperaturile negative. Totodată, BVG menționează că toate autobuzele afectate de această problemă nu au fost complet inutilizabile, doar că timpul petrecut pe traseu a fost unul mult mai scurt.

În flota BVG se află în total 123 de autobuze Solaris electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button