AnvelopeInfoTech

Terberg YT202-EV echipate cu anvelope Continental

Continental sprijină proiectul pilot comun al celor de la BMW Group și al partenerul lor de logistică SCHERM Group de promovare a camioanelor de transport ecologice.

Ca parte implicată în acest proiect, constructorul german de anvelope premium echipează camion electric Terberg YT202-EV cu cea de-a treia generație a anvelopelor sale inovatoare precum și cu sistemul integrat de monitorizare a presiunii în anvelope ContiPressureCheck™.

Axa de direcție a camionului electric este echipată cu anvelopa Conti ECOPLUS HS3 având dimensiunea R22.5 355/50, ce oferă o rezistență la rulare optimizată. Axa motoare a camionului electric Terberg YT202-EV este echipată cu Conti ECOPLUS HD3 având dimensiunea 295/55 R22.5. Semiremorca camionului electric este echipată cu modelul Conti Hybrid HT3 în dimensiune 445/45 R19.5, care oferă o rezistență la rulare optimizată și durată lungă de viață.

Terberg YT202-EV echipate cu anvelope Continental

Camionul electric are ca sarcină transportul de componente (amortizoare, arcuri și casete direcție) de la centru logistic la uzina BMW din Munchen de mai multe ori zi. Acesta mod de transport este unul ecologic și silențios datorită propulsiei electrice. De asemenea, Terberg YT202-EV a fost omologat pentru transport rutier în trafic deschis, deschizându-se în acest fel calea spre o mobilitate electrică în transportul de mărfuri.

Anvelopele Conti Hybrid HT3 R19.5, utilizate pe semiremorca camionului electric au fost special dezvoltate pentru utilizarea combinată pe șosele și autostrăzi regionale. Cu o durată lungă de viață, acestea sunt ideale pentru porniri și frânări dese precum și viraje întâlnite în zonele rezidențiale. Această anvelopă are rezistență la rulare optimizată fiind etichetată cu B în categoria eficiența consumului de combustibil.

VEZI ȘI: Camioanele electrice au inceput distributia de componente BMW in Munchen

Bineînțeles că presiunea corectă în anvelope este un factor important în ceea ce privește eficiența camionului electric, motiv pentru care acesta a fost echipat cu sistemul de monitorizare al presiunii în anvelope ContiPressureCheck. Acesta înregistrează informații în timp real și continuu provind presiunea și temperatura pe care le afișează în cabina camionului. Spre exemplu, o presiune scăzută a anvelopei poate afecta calitatea carcasei acesteia. De asemenea, în cazul în care este menținută presiunea corectă în avelopă, aceasta poate fi reșapată fara probleme atunci când banda de rulare a ajuns la punctul minim de uzută, prelungind astfel utilizarea acesteia.

Prin prevenirea penelor și menținerea valorii carcasei anvelopei, ContiPressureCheck™ îmbunătățește amprenta de carbon a companiilor de transport și aduce o contribuție pozitivă la transportul durabil și ecologic.

https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button