Termeni și condiții de utilizare

Vă rugăm să citiți cu atenție cele de mai jos, înainte de a accesa funcțiile infotrucker.ro, sau orice altă subsecțiune a sa sau serviciu oferit.

1. Aspecte generale

1.1. Prezentul document, denumit în continuare “Agreement” guvernează raporturile dintre United Motors Media SRL, sediul social în Smaraldului 2, ap. 6, Bragadiru, Ilfov („United Motors Media SRL”, „Deținător”) și orice persoană fizică, persoană juridică, asociație de orice natură, agenție publică sau privată, respectiv altă entitate, care utilizează („Utilizatorul”) pagina de Internet www.infotrucker.ro („Website” sau „infotrucker.ro”) și/sau serviciile oferite de Deținător prin intermediul Website-ului („Serviciile”).

1.2. Accesarea și utilizarea infotrucker.ro, inclusiv a oricarei pagini sau secțiuni ale acestora, a oricărui Serviciu furnizat prin intermediul Website-ului se poate face numai în conformitate cu prezentul Agreement, care include Politica de Confidențialitate și Politica de Cookies.

1.3. infotrucker.ro este un Website pe Internet care, pe lângă principalul său scop de distribuirea de articole din domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane, respectiv logistică, are ca destinație publicarea sau vizualizarea de anunțuri comerciale de către utilizatorii/vizitatorii săi.

1.4. Website-ul conține sau poate să conțină informații, comunicări, opinii, grafică, text, link-uri, animație, producții audio și/sau video, software, muzică, fotografii, sunete, respectiv alte materiale și date (denumite generic „Conținut“) publicate și structurate într-o formă care să le facă accesibile utilizatorilor, iar unele secțiuni ale infotrucker.ro pot fi modificate prin intervenția utilizatorilor (publicare de anunțuri, comentarii, încărcari de imagini și/sau filme, înregistrări de profile ale utilizatorilor).

1.5. Pentru utilizarea servicilor, infotrucker.ro poate solicita utilizatorului să își exprime acordul cu privire la acest Agreement printr-o acțiune specifică, care semnifică consimțământ neechivoc (e.g. bifarea căsuței specifice „Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile infotrucker.ro”).

Bifând o anumită căsuță, utilizatorul:

a) își dă acordul, în mod expres, să respecte toate clauzele din acest Agreement, precum și orice alți termeni și condiții specifice aplicabile serviciilor;

b) ia la cunoștință prelucrarea datelor personale conform politicii de confidențialitate a infotrucker.ro, care este parte integrantă din acest Agreement.

1.6. Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces și utilizare a serviciilor, utilizatorii trebuie să verifice la momentul fiecarei accesari a Website-ului și termenii și condițiile de utilizare (“Agreement”). În cazul în care omiteți să analizați Agreement-ul, dar utilizati Website-ul, vom considera că ați acceptat acest set de termeni și condiții (inclusiv, orice actualizare a acestora).

1.7. Dacă nu sunteți de acord cu prevederile acestui Agreement (inclusiv orice actualizare a acestuia), vă rugăm să nu utilizați, sau dupa caz, să încetați utilizarea infotrucker.ro, sau a Serviciilor oferite de Deținător, după caz.

1.8. United Motors Media SRL își rezervă dreptul de a actualiza periodic acest set de termeni și condiții, cu scopul de a corespunde modificări propuse de Reg (UE) 679/2016 sau al serviciilor furnizate.

1.9. Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces la website și utilizare a serviciilor, utilizatorul trebuie să verifice la momentul fiecarei accesări a infotrucker.ro a termeniilor și condițiile de utilizare a Website-ului.

1.10. Utilizarea Website-ului și/sau a oricăror servicii, chiar și în cazul omisiunii utilizatorului de a analiza termenii și condițiile aplicabile, reprezintă acordul expres al utilizatorului de acceptare a respectivelor condiții.

2. Drepturile, responsabilitățile și conduita utilizatorului

2.1. Accesul la website-ul infotrucker.ro, la subsecșiunile acestuia, dar și la serviciile oferite de Deținător sau un partener al acestuia.

2.2. Utilizatorul este responsabil pentru asigurarea propriului acces la Website, prin echipamente de telecomunicații, hardware, software, respectiv pentru toate taxele privind accesul la Internet sau cele colaterale atunci când accesați infotrucker.ro.

2.3. Utilizatorul este de acord să acceseze infotrucker.ro în scopuri care sunt în acord cu legile în vigoare, fiind direct răspunzător pentru cunoașterea legilor, statutelor, regulamentelor privitoare la accesarea acestui Website pe Internet, incluzând secțiunile interactive; utilizarea oricărui serviciu sau rețea pentru conectarea la Website și privitoare la conectarea propriu-zisă a echipamentului său (modem, PC, laptop, smartphone, tabletă sau alt echipament) atunci cand accesati Website-ul.

3. Înscrierea/înregistrarea ca membru al infotrucker.ro și utilizarea altor facilități oferite de Deținător

3.1. Înscrierea/înregistrarea ca membru în infotrucker.ro se face prin completarea unui formular online și prin validarea contului prin intermediul unui link de confirmare primit pe adresa de mail furnizată în formular. Informațiile furnizate benevol în acest formular trebuie să fie corecte și complete. De asemenea, infotrucker.ro oferă posibilitatea utilizatorilor de a-și crea cont de membru în prin intermediul plug-in-ului specific a platformei de socializare Facebook.

3.2. În calitate de membri ai infotrucker.ro, utilizatorii pot posta comentarii sau alte informații în secțiunile dedicate din Website, pot primi invitații de a participa la concursuri, oferte comerciale și alte tipuri de anunțuri și comunicari din partea Deținătorului și/sau a partenerilor acestuia.

3.4. În cazul furnizării unor date false sau incomplete, United Motors Media SRL are dreptul să refuze sau anuleze calitatea de membru al infotrucker.ro.

3.5. Ca membru al website-ului ești de acord să respecți regulile menționate în Agreement și vei fi în exclusivitate răspunzător pentru tot ceea ce întreprinzi ca utilizator al infotrucker.ro.

4. Dreptul de proprietate intelectuală

4.1. Articolele (texte + imagini) publicate de United Motors Media SRL pe infotrucker.ro se află sub protecția legilor privind drepturile de proprietate intelectuală (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, L84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice). Reproducerea oricărui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisă în lipsa consimțământului prealabil al United Motors Media SRL.

4.2. Sunteți la curent cu faptul ca ceea ce reprezintă „Conținutul” acestui site este furnizat de infotrucker.ro, autori individuali („Autori“), terțe părți și alți utilizatori.

4.3. Informațiile cuprinse în aceste articolele, precum și informațiile provenind din cadrul bannere-lor publicitare sau al promoțiilor, al concursurilor conținute în site-ul infotrucker.ro sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuală, mai sus enumerate. Vizitatorii, utilizatorii sau membrii infotrucker.ro nu au dreptul să preia, vândă, reproducă sau să distribuie materiale provenind din Website, dacă în materialul respectiv nu este stipulat în mod explicit infotrucker.ro ca sursă.

4.4. Sunteți, de asemenea, la curent cu faptul că infotrucker.ro deține toate drepturile pentru layout, modul de aranjare, coordonare și prezentare a materialelor respective.

4.5. Nu veți modifica, copia, reproduce, transmite, distribui, publica, nu veți crea materiale derivate, afișa, transfera sau exploata comercial nici o parte a Conținutului, întreg sau parți din acesta. Orice copie permisă trebuie să reproducă Conținutul exact în forma sa originală, cu specificarea sursei (infotrucker.ro) și/sau adresa de web www.infotrucker.ro.

4.6. Sunteți de acord și întelegeți ca Website-ul și Autorii săi rămân proprietarii Continutului și ca utilizatorii nu beneficiază de aceste drepturi odată cu descărcarea sau printarea Conținutului.

5. Conținutul furnizat de către Utilizator

5.1. Puteți să încărcați, în sectiunile interactive sau transmite, publica, reproduce și/sau distribui prin intermediul Website-ului numai materiale care nu sunt protejate de legea dreptului de autor sau materiale care beneficiază de protecția dreptului de autor, numai cu consimțământul expres al autorilor de drept al materialelor respective și cu aprobarea scrisă a acestora pentru distribuirea prin intermediul infotrucker.ro.

5.2. Orice Conținut făcut public cu acordul autorilor trebuie să conțină o frază cum ar fi „Copyright [nume autor]; Publicat cu permisiunea autorului“.

5.3. Prin publicarea Conținutului în orice secțiune interactivă, sunteți implicit de acord să oferiți infotrucker.ro dreptul non-exclusiv, fără obligații, irevocabil, permanent, nerestricționat de a utiliza, publica, transmite, traduce, modifica, adapta, afișa întreg sau parțial, crea conținut derivat, incorpora și distribui, în totalitate sau parțial, Conținutul respectiv, pe mediile de comunicare existente la ora actuală, social media, ediții tipărite, precum și pe cele ce vor aparea în viitor. De asemenea, sunteți de acord cu preluarea Conținutului de către utilizatori pentru uz personal.

6. Conținutul mesajelor/comentariilor de pe Website

6.1. Prin crearea contului pe infotrucker.ro utilizatoriilor li se oferă următoarele facilități:

– Posibilitatea de a posta comentarii în Website

– Posibilitatea de a încărca fotografii la profil

– Posibilitatea de a accesa articole exclusive pentru membrii infotrucker.ro ce pot fi citite doar dacă sunt înregistrați/înscriși pe Website.

6.2. Utilizatorii (înregistrați) sunt în exclusivitate răspunzători pentru conținutul mesajelor lor.

6.3. Pentru ca în cadrul secțiunii de comentarii puse la dispoziție de infotrucker.ro să se stabilească o legatură de comunicare bazată pe decență și respect reciproc, toti utilizatorii trebuie să țină cont de următoarele reguli:

– nu utilizați un limbaj indecent; injuriile de orice fel nu sunt permise;

– nu este permisă folosirea numelor care conțin injurii, trivialități, cuvinte vulgare;

– nu sunt permise mesajele antisociale, cele care incită la acțiuni ilegale, la violență sau xenofobie;

– nu sunt permise postările care conțin discriminări, indiferent dacă acestea se refera la sex, vârstă, religie, orientare sexuală etc;

– toate mesajele exprimă doar punctul de vedere și opiniile autorilor acestora; – intreaga responsabilitate, din punct de vedere legal, revine în întregime autorilor atât în cazul articolelor postate pe Website, cât și a mesajelor și materialelor încărcate de către utilizatorii acestuia;

– pentru a vă putea răspunde individual la diferite comentarii, trebuie să furnizați o adresă de e-mail reală;

– mesajele trebuie să fie strict la obiect;

– orice abatere de la acest regulament va duce la ștergerea sau modificarea mesajului postat, inclusiv ștergerea contului de utilizator;

– pentru numele contului, nu este permisă utilizarea numelor cu conotații sexuale și nici folosirea numelor ofensatoare pentru diverse categorii sociale;

– este interzisă difuzarea de mesaje defaimatoare, de amenințare, vulgare, obscene, ce îndeamnă la ură rasială, rău intenționate, inexacte, sau care contravin, în orice fel, legii, atât în cadrul forumului, cât și în orice alt loc pe Website.

– este interzisă folosirea informațiilor oferite de ceilalți membri pentru a obține foloase materiale sau în scop comercial.

– este interzisă strângerea/colectarea de date personale despre ceilalți utilizatori înregistrați sau nu ai infotrucker.ro;

– nu este permisa folosirea numelor care, prin conținutul lor, fac reclama la diverse publicații, firme sau produse;

– în general, este stric interzisă folosirea informațiilor din Website în scopuri comerciale;

– este interzisa postarea, încarcarea sau transmiterea sub orice fel de pe infotrucker.ro a materialelor ilegale sau a materialelor care nu respecta legislația în materie de drepturi de autor, a mărcilor sau altor drepturi de proprietate industrială;

– este interzisă folosirea infotrucker.ro în scopul promovării de activități ilegale, sau furnizării de informații legate de activități ilegale. În caz contrar United Motors Media își rezervă dreptul de a lua măsurile pe care le consideră de cuviință, inclusiv sesizarea autorităților;

– este interzisă folosirea infotrucker.ro pentru postarea sau transmiterea de mesaje de tip publicitar, promotional sau „Spam”;

– nu sunt permise mesajele care conțin date cu caracter personal precum numere de telefon, adrese, CNP, serii BI/CI, conturi de conectare pe diferite platforme de social media, adrese de e-mail;

– este interzisă pretinderea ca sunteți o altă persoanp, reprezintați o altă instituție sau pretinderea în mod fals că sunteți afiliat/(ă) cu o persoana sau institutie ori faceți parte din colectivul redacțional al infotrucker.ro;

– United Motors Media SRL își rezervă dreptul de a utiliza pe acest Website [sau în produsele tipărite] imaginile și textele postate pe infotrucker.ro de Utilizatorii (înregistrați).

6.4. Pentru nerespectarea acestor reguli de către Utilizatori, United Motors Media își rezervă dreptul de a interzice accesul pe infotrucker.ro și/sau la oricare dintre Serviciile oferite.

7. Zonele interactive

7.1. infotrucker.ro include diferite zone interactive, incluzând, dar nu limitate la bannere și reclame comerciale. Aceste zone interactive pot permite feedback și înteracțiune în timp real între utilizatori.

7.2. Sunteți de acord cu faptul că United Motors Media SRL nu controlează, doar supravegheaza conținutul mesajelor și comentariilor publicate pe infotrucker.ro, așadar United Motors Media SRL nu garantează calitatea sau veridicitatea informațiilor scrise de Utilizatori în mesajele postate pe infotrucker.ro.

7.3. Sunteți de acord cu faptul că, informațiile și conținutul publicat de către utilizatori sunt monitorizate prin sondaj, iar administratorii au dreptul, fără o notificare prealabilă, de a elimina, edita, bloca respectivele informații, precum și de a bloca accesul utilizătorilor care, prin materialele publicate, contravin normelor, regulilor și termenilor de utilizare, respectiv legilor în vigoare.

8. Declarații și garanții

8.1. United Motors Media SRL nu garantează că informațiile conținute pe infotrucker.ro sunt pe deplin complete sau exacte;

8.2. United Motors Media SRL nu garantează că informațiile introduse de utilizatorii Website-ului sunt reale, corecte și nu își asumă răspunderea pentru modul în care vizitatorii le folosesc;

8.3. United Motors Media SRL nu garantează că informațiile sau serviciile de pe infotrucker.ro vor satisface toate cerințele vizitatorilor și utilizatorilor;

8.4. United Motors Media SRL nu își asumă răspunderea pentru rezultatele obținute de vizitatori ca urmare a folosirii informațiilor sau serviciilor infotrucker.ro; utilizarea informațiilor și a serviciilor de pe Website se face pe propria răspundere;

8.5. United Motors Media SRL nu garantează ca serviciile din infotrucker.ro vor funcționa constant, neîntrerupt, fără erori;

8.6. United Motors Media SRL nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefuncționării temporare sau defectuoase a Website-ului sau pentru folosirea informațiilor obținute prin utilizarea link-urilor din infotrucker.ro către alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea utilizătorilor și vizitatorilor).

9. Link-uri

Sunteți de acord și ați luat la cunoștință faptul că, exceptând conținutul, produsele și serviciile care sunt menționate în mod explicit ca fiind furnizate de United Motors Media SRL, Website și echipa redacțională, precum și administratori, nu sunt responsabili pentru orice alte produse, servicii sau conținut care sunt legate de Website prin link-uri sau alte materiale de promovare. Acestea aparțin celor care le furnizează, iar aceștia își asumă întreaga responsabilitate pentru corectitudinea celor furnizate. infotrucker.ro sau United Motors Media SRL nu pot fi făcute responsabile în nici un fel pentru eventualele înconveniente sau probleme create de conținutul, informațiile sau serviciile puse la dispozitie de terte părți prin intermediul infotrucker.ro sau prin intermediul site-urilor parte a/sau afiliate la infotrucker.ro.

10. Încetarea activităților

10.1. Utilizatorii au dreptul ca, în cazul în care nu sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare („Agreement”) sau nu sunt satisfăcuți de calitatea serviciilor oferite de infotrucker.ro, să înceteze accesarea Website-ului.

10.2. La rândul său, infotrucker.ro își rezervă dreptul de a suspenda temporar sau definitiv, fără notificare prealabilă, operarea oricărei pagini sau subsecțiuni care îi aparține sau a oricărei parți a acestora, dacă prin neaplicarea acestor măsuri administratorii consideră că apare pericolul ca utilizatorii sau Website-ul să fie afectați din orice motiv.

10.3. În cazul aplicării acestor măsuri, utilizatorilor li se întrerupe accesul la Website sau la secțiunile afectate, dar regulile care sunt legate de dreptul de proprietate asupra Conținutului, specificate in capitolele anterioare, râmăn valabile.

Sunteți rugați să evaluați cu atenție toate informațiile conținute sau opiniile exprimate în acest Website. infotrucker.ro are ca politică nerestrictionarea și necenzurarea opiniilor utilizatorilor sau conținutului furnizat de aceștia, atât vreme cât respectă termenii și condițiile de utilizare, respectiv legile în vigoare.

Pentru orice nerespectare a acestui set de reguli, observație, plângere sau problema legată de www.infotrucke.ro, vă rugăm să ne contactați la adresa office[at]infotrucker.ro.

Ultima actualizare: 23 mai 2018