GreenZoneTop News

Tesco a electrificat livrările în peste 400 de depozite din centrul Londrei

Tesco vine cu o premieră în industrie: este primul retailer care introduce camioane cu emisii zero pentru a face livrări de la centrele sale în mijlocul Londrei.

Mai precis, camionul electric realizat în colaborare cu Renault Trucks face livrări în cele peste 400 de magazine Tesco din Londra. Conform reprezentanților retailerului, în perioada următoare vor fi introduse și alte camioane electrice care să funcționeze pe rutele urbane.

Camionul electric al celor de la Tesco are o autonomie de peste 200 de kilometri și este capabil să transporte aceeași încărcătură cu un camion diesel.

Reprezentanții mărcii spun că se așteaptă ca acest camion să parcurgă cel puțin 30.000 de mile pe an și să salveze 23 de tone de CO2 în fiecare an.

Camionul Renault D Wide E-Teech are o compartimentare cu mai multe zone de temperatură, astfel încât bunuri cu condiții diferite de transport pot fi mutate din depozit în magazine fără alterarea acestora.

VEZI ȘI: UNTRR solicită măsuri de fluidizare a traficului la frontiera cu Bulgaria

Nu în ultimul rând, oficialii Tesco spun că sunt în discuții și cu Volta Trucks. În prezent se lucrează la prototipul unui camion electric care să funcționeze tot în regim urban. Noul camion va avea un design nou care să îmbunătățească siguranța celui de la volan și bineînțeles, a celorlalți participanți la trafic.

Din aceeași categorie...

Back to top button