In FocusTop News

Tesla a livrat primele camioane electrice Semi către PepsiCo

Așa cum a promis Elon Musk în urmă cu câteva luni, Tesla a livrat primele camioane electrice Semi către PepsiCo. Evenimentul de livrare a avut loc în Reno, Nevada, unde Musk a discutat despre caracteristicile camionului și despre indicatorii de performanță ai acestuia.

În vara, Elon Musk a anunțat că Tesla va livra primele camioane electrice Semi către PepsiCo până la finalul lui 2022. În octombrie, producătorul american de vehicule electrice a raportat că Semi a parcurs într-un test pilot puțin peste 800 de kilometri.

Tesla a livrat primele camioane electrice Semi către PepsiCo

„Dacă ești camionagiu și vrei cea mai tare platformă de pe șosea, asta este”, a comentat Elon Musk în timpul evenimentului de livrare.

PepsiCo a comandat un total de 100 de camioane electrice Tesla Semi. Compania intenționează să înceapa operarea primelor 15 camioane electrice în acest an. În plus, lanțul de magazine Walmart și distribuitorul de produse alimentare Sysco, printre alții, au comandat, de asemenea, camioane de la Tesla.

Tesla Semi are arhitectura grupului motopropulsor identică cu a autoturismele Tesla Model S și Model X. Camionul are un sistem trimotor, cu un motor electric pe puntea față și două motoare electrice pe puntea spate, care se activează doar la accelerare.

La viteza de croazieră, cele două motoare ale punții spate sunt deconectate de la grupul motopropulsor. Mai important este faptul că, în timpul deplasării, vehiculul consumă mai puțin de 2 kWh pe kilometru.

Tesla a livrat primele camioane electrice Semi către PepsiCo

În timpul evenimentului, Musk a pus accent pe eficiența aerodinamică a lui Semi, grație formei sale de glonț. Echipat cu cele mai avansate tehnologii Tesla de condus autonom, Semi este construit efectiv pentru a ajuta la evitarea coliziunilor, poziționând șoferul în centru pentru a oferi vizibilitate și control maxim.

Încă învăluit în mister

Deși a livrat primele camioane electrice, Tesla nu a dezvăluit încă prea multe detalii despre Semi, ceea ce îi face pe oameni să fie în general sceptici în legătură cu acesta.

De exemplu, nu se știe încă nimic despre capacitatea de stocare a pachetului de baterii. Greutatea camionului electric este, de asemenea, necunoscută. În plus, Tesla nu comunică prețurile de vânzare.

Tesla Semi lansat pe piață după o întârzire de 5 ani

Camionul electric Tesla a fost lansat în sfârșit pe piață după o întârziere de cinci ani. Prezentat pentru prima dată în 2017, Tesla Semi a captat interesul unor giganți globali precum PepsiCo, Walmart, UPS și Anheuser-Busch – iar întârzierea de cinci ani în producție i-a lăsat să aștepte cu răbdare ca propriul lot să fie livrat.

În această perioadă, însă, Tesla a lucrat activ la crearea de prototipuri și la finalizarea designului înainte de a-l testa pe șosea pentru prima dată în 2019.

Întârzierile de producție, a explicat Musk, au fost cauzate de câteva hopuri pe drum – și anume, faptul că nu dețineau suficiente celule de baterii pentru a intra în producția de masă. Din fericire, evenimentul de livrare către PepsiCo de pe 1 decembrie a venit așa cum a fost promis, iar compania a anunțat chiar în cadrul apelurilor de profit din al treilea trimestru că va produce 50.000 de camioane electrice în America de Nord în 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button