SustenabilitateTop News

Tesla amână lansarea producției camionului electric Semi pentru 2022

Producătorul american Tesla a anunțat în cel mai nou raport trimestrial o nouă amânare, până în 2022, a lansării producției autotractorului electric Tesla Semi.

Americanii ar fi dorit să înceapă producția camionului electric cu baterii în acest an, dar au fost nevoiți să amâne startul din cauza contextului economic actual.

Tesla amână lansarea producției camionului electric Semi pentru 2022

”Din cauza disponibilității limitate a celulelor de baterii și a dificultăților din lanțurile de aprovizionare globale, am amânat startul programului Tesla Semi pentru 2022”, se arată în comunicatul Tesla.

Totuși, Tesla pare să facă progrese la construcția facilității de producție pentru camioane electrice. Hala de producție din statul american Nevada este aproape gata. Ea va avea o capacitate de 5 camioane pe săptămână.

VEZI ȘI: Camioanele electrice Volta Zero vor avea caroserie reciclabilă

Tesla a prezentat prototipul unui cap tractor electric pentru combinații grele în 2017. În acel moment, lansarea producției era anunțată pentru 2019. De atunci, lansarea producției a fost amânată, succesiv, de mai multe ori.

Între timp, în acest an Volvo a lansat în SUA producția și livrările pentru modelul VNR Electric, prezentat în 2020.

Potrivit producătorului, modelul 100% electric Tesla Semi va avea o autonomie de până la 800 km. Tesla a primit deja numeroase precomenzi pentru modelul Semi, inclusiv de la giganți din logistică precum DHL, UPS și FedEx.

Din aceeași categorie...

Back to top button