Economic

Tesla angajează 7.000 de lucrători în fabrica Grünheide, Germania

În contextul în care marii producători auto germani își mută producția în țări cu mână de lucru mai ieftină, Tesla a anunțat că va angaja 7.000 de lucrători în fabrica Grünheide, zona Berlin (Germania), pe salarii începând cu 2.700 de euro.

Elon Musk a anunțat în urmă cu aproape un an construcția unei fabrici în Grünheide, Brandenburg, Germania. De atunci, lucrurile au evoluat repede și încă din vara viitoare aici se vor putea produce modelele mărcii.

Tesla angajează 7.000 de lucrători în fabrica Grünheide, Germania

Tesla va face o investiție de aproximativ 4 miliarde de euro în uzina din Grünheide, Brandenburg, iar acest lucru va avea un impact asupra întregii regiuni.

Jochem Freyer, directorul agenției pentru ocuparea forțelor de muncă din regiunea Frankfurt (Oder), a acordat un interviu pentru publicația Berliner Kurier și a evidențiat avantajele unei astfel de investiții.

“Este un moment extrem de important pentru întreaga regiune. Nu vorbim aici de un centru logistic sau un callcenter. Este vorba de o investiție într-o uzină care va contribui la dezvoltarea întregii industrii din zona Brandenburg”, a spus Jochem Freyer.

În prezent, cel mai mare angajator este uzina de oțel a celor de la Arcelormittal care are 2.500 de angajați. Planurile celor de la Tesla sunt de a demara producția cu 7.000 – 8.000 de angajați, iar în 2020 să ajungă la aproximativ 12.000.

În colaborare cu agenția pentru ocuparea forțelor de muncă a fost demarat procesul de recrutare al angajaților din zona Berlin și Brandenburg. De asemenea, se discută deja și nevoile de infrastructură ale uzinei, dar au început discuțiile și cu furnizorii celor de la Tesla.

VEZI ȘI: Camioane blocate în Germania pentru neplata unei amenzi de 90.000 euro

În Leipzig, acolo unde au fabrici BMW și Porsche, numărul angajaților la furnizori este cel puțin la fel de mare ca în cele două uzine. Totuși, Jochem Freyer spune că în cazul Tesla este vorba de un producător de vehicule electrice, iar în acest caz e nevoie de mai puțin furnizori de componente decât în cazul unor producători precum BMW sau Porsche.

Freyer mai spune însă că Tesla ia în calcul să producă în regiune și bateriile, ceea ce ar extinde și mai mult activitatea companiei în viitor. Salariile vor începe de la 2.700 de euro brut pe lună și cu o calificare la locul de muncă salariul poate ajunge rapid la 3.500 de euro.

Jochem Freyer spune că aceste sume au fost deja negociate cu conducerea Tesla și că se va asigura că vor fi și respectate, în special pentru cei care se vor califica la locul de muncă.

Cel mai probabil, o parte dintre angajați vor veni din Polonia, Freyer este însă de părere că procentajul nu va fi unul foarte mare, ținând cont că aceștia ar trebui să facă naveta, dar în același timp este conștient că în regiune s-ar putea să nu existe forță de muncă suficientă.

Din aceeași categorie...

Back to top button