Tesla face lobby pentru ridicarea restricțiilor de circulație pentru camioane din Germania

Tesla face lobby ca Germania să ridice restricțiile de circulație pentru camioane de duminică
Discuții în secret între Elon Musk, reprezentanții BMVI și guvernului Germaniei privind ridicarea restricțiilor de circulație pentru camioane din zilele de duminică și sărbătorile legale.

Restricțiile de circulație pentru camioane valabile în zilele de duminică și sărbătorile legale datează în Germania din mai 1956. De atunci, în aceste zile, între orele 00:00 și 22:00 camioanele de peste 7.5 tone nu au voie să circule pe autostrăzile din Germania.

Tesla face lobby pentru ridicarea restricțiilor de circulație pentru camioane din Germania

Aceste restricții ar putea fi anulate în curând în urma unor discuții în secret care au avut loc recent în Cancelaria Federală. Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a fost într-o vizită desfășurată fără mare tam-tam, pentru a discuta printre altele și ridicarea restricțiilor de circulație pentru camioanele electrice.

Elon Musk se află într-o campanie de lobby pe lângă guvernele mai multor țări din Uniunea Europeană pentru ca acestea să ridice restricțiile de circulație pentru camioane, pregătind terenul pentru camionul electric pe care-l va lansa în 2020.

La întrebările puse de presa germană, reprezentanții Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) au confirmat această întâlnire și au confirmat și faptul că analizează posibilitatea ridicării restricțiilor de circulație pentru camioane.

Elon Musk a prezentat modelul Semi în 2017, iar anul acesta este prevăzută lansarea oficială. Camionul Tesla Semi poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 5 secunde, iar costurile de achiziție pentru o unitate sunt de aproximativ 150.000 de euro.

VEZI ȘI: Încep lucrările de modernizare și extindere a parcărilor Kesselhof și Kirchstetten de pe A 1

Pentru CEO-ul Tesla garantarea ridicării restricțiilor de circulație ar fi o victorie importantă în duelul direct cu cei de la Mercedes-Benz, care lucrează și ei la un camion electric, dar Elon Musk vrea să atragă asociațile transportatorilor din Germania de partea sa.

De exemplu, reprezentanții Asociației Germane de Transport și Logistică (DSLV) au spus că susțin demersul inițiat de Elon Musk pentru liberalizarea pieței de transport, chiar dacă în prima fază va fi doar pentru camioanele electrice.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.