Tehnologie

Musk: Tesla Semi a parcurs 800 km încărcat aproape complet

Patronul Tesla, Elon Musk, a anunțat recent că un camion electric Tesla Semi a parcurs în teste 800 km încărcat aproape complet.

Testul defășurat de echipa Tesla ar fi avut loc cu o greutate de 81.000 de livre (aproximativ 36,7 tone). În SUA, greutatea maximă permisă a combinațiilor grele (Clasa 8) este de 82.000 de livre (aproximativ 37,2 tone).

Musk: Tesla Semi a parcurs 800 km încărcat aproape complet

Musk a declarat și în trecut că autonomia camioanelor Tesla este calculată cu încărcătură maximă. Totuși, misterul plutește încă în jurul modelului Tesla Semi, ale cărui date tehnice au fost dezvăluite doar parțial.

De exemplu, producătorul a anunțat pentru Semi un consum de sub 2 kWh/milă (aproximativ 1,24 kWh/km). Astfel, pentru a parcurge cei 800 km cu o încărcare completă, Tesla Semi ar avea nevoie de baterii cu o capacitate utilă de aproape 1.000 kWh.

Astfel, Semi ar depăși performanțele modelului european produs de Designwerk, care anunță o baterie cu o capacitate brută de 1.000 kWh și una utilă de 864 kWh.

VEZI ȘI: Flotă demo de camioane electrice eActros, în România

În cazul Designwerk, pachetul de baterii cântărește 5 tone. O greutate foarte mare, dar Elveția are avantajul unei greutăți totale maxim permise de 42 de tone pentru o astfel de combinație, cu aproape 5 tone mai mult decât în SUA.

Este posibil însă să aflăm mai multe despre performanțele reale ale lui Tesla Semi în curând, pe 1 decembrie fiind anunțate primele livrări către un client, mai exact producătorul de băuturi PepsiCo.

Din aceeași categorie...

Back to top button