In Focus

Tesla Semi a efectuat primul transport pentru linia de producție Tesla

Două camioane Tesla Semi încărcate cu pachete de baterii au efectuat primul transport pentru linia de producție între Tesla Gigafactory 1 (Nevada) și fabrica Tesla din Fremont (California).

Elon Musk, fondatorul și CEO Tesla, dă o lovitură scepticilor cu privire la camionul său electric, anunțând printr-o postare pe Instagram că, Tesla Semi a efectuat primul transport pentru linia de producție internă între Tesla Gigafactory 1 din Nevada și fabrica Tesla din Fremont, California.

Tesla Semi a efectuat primul transport pentru linia de producție Tesla

Cele două Tesla Semi încărcate cu pachete de baterii pentru model Tesla 3, Powerpacks și Powerwalls au avut de parcurs o distanță de aproximativ 431 km (conform Google Maps), în mare parte pe autostradă.

Cel mai probabil, primul transport pentru linia de producție efectuat cu celor două Tesla Semi este un test al rutei de transport, mai ales că oficialii companiei americane au confirmat intenția de a folosi camioane electrice pentru a diminuat costul logistic între cele două locații.

Faptul că au fost utilizate două modele Tesla Semi cu pachete aerodinamice diferite, cel mai probabil pentru a compara consumul de energie, confirmă această ipoteză.

Mai multe momente ale acestui eveniment au fost suprinse și de canalulul de Youtube – My Tesla Adventure. De asemenea, pe mediile de socializare au apărut clipuri cu cele două camioane oprindu-se să facă “plinul” la una din stațiile Tesla de pe traseu.

VEZI ȘI: Crește tariful de tranzit pentru camioanele Euro III la Mont Blanc

Potrivit agenției Reuters, Tesla ar instala stații de încărcare în locațiile unor companii mari (Anheuser-Busch, PepsiCo, UPS etc.), care au comandat deja Tesla Semi (care, potrivit companiei, va intra în producție în 2019).

Unele companii care doresc să utilizeze Tesla Semi ar putea împărți stațiile lor de încărcare, crescând astfel eficiența transportului utilizând camioanele electrice ale lui Musk.

Dacă Tesla va dovedi performanțele camioanelor sale electrice și le va putea produce la prețurile anunțate (150.000 și 180.000 de dolari, în funcție de configurație), am putea asistăm la finalul celorlalți producători de camioane, având în vedere că economia avansează în avantajul camionului Tesla.

Așadar, următoarele câteva luni de teste și startul producției în 2019 vor fi extem de interesante pentru industrie.

Din aceeași categorie...

Back to top button