Camioane

Tesla Semi, un proiect care se poate transforma într-un fiasco

Tesla pregătește lansarea capului tractor 100% electric Tesla Semi, însă planurile producătorului american nu mai par atât de sigure.

Viitorul proiectului Tesla Semi este încă pus sub semnul întrebării, în ciuda faptului că Elon Musk a declarat că producția acestuia va începe în cursul lui 2020. Musk spune că acesta va fi produs într-un număr redus de exemplare, dar primele livrări sunt așteptate abia în 2021.

Tesla Semi, un proiect care se poate transforma într-un fiasco

Și clienții așteaptă cu nerăbdare debutul capului tractor 100% electric Tesla Semi.

PepsiCo a depus o comandată de câteva sute de unități, iar comanda celor de la Walmart, UPS și Anheuser-Busch trece de câteva mii de unități. Mai mult, ultimele companii amintite mai sus am depus avansul necesar și se tot întreabă care va fi soarta proiectului.

Inițial, lansarea în producție era programată pentru 2019, dar Tesla a amânat-o până în 2020. O altă necunoscută rămâne fabrica unde va fi asamblat Tesla Semi, deși mai multe surse susțin că viitorul cap tractor electric va fi asamblat în America de Nord.

VEZI ȘI: Român arestat în cazul celor 39 de imigranți ilegali vietnamezi morți din Marea Britanie

Iar în aceste condiții, Elon Musk va fi nevoit să reducă numărul turismelor produse pentru a putea face față producției lui Semi. Noi detalii despre proiectul Tesla Semi ar urma să fie anunțate în aprilie, atunci când Elon Musk a pregătit evenimentul numit Battery Day.

Din aceeași categorie...

Back to top button