Tesla Semi va avea un pachet de baterii de 500 kWh

Tesla Semi va avea un pachet de baterii de 500 kWh
Tesla Semi va avea un pachet de baterii de 500 kWh, care-i va oferi o autonomie de aproximativ 500 km cu o singură încărcare.

Lui Elon Musk în place să vadă știri despre Tesla peste tot, astfel că, nu ratează nicio ocazie când vine vorba de a arunca informații bombastice în piață. Spre exemplu, în ultimul podcast a lui Joe Rogan, Elon Musk a vorbit despre cum vrea să facă Roadster-ul zburător și despre modul în care Cybertuck va fi cu aproximativ 3% mai mic.

Tesla Semi va avea un pachet de baterii de 500 kWh

Printre alte numeroase lucruri discutate, Musk a vorbit puțin și despre Tesla Semi, camionul anunțat încă din 2017, dar încă nelansat în 2021. Mai exact, a dat unele informații despre pachetul de baterii.

”Ceea ce avem pe modelele S și X este un pachet de baterii de 100 kWh și, probabil, pe Tesla Semi vom avea un pachet de 500 kWh.”

Pachetul de 500 kWh ar trebui să-i ofere lui Tesla Semi o autonomie de 300 de mile (450 km), acest model având în prezent un preț de 150.000 de dolari, conform site-ului de rezervare. Cât despre modelul de 180.000 de dolari și autonomie de 500 de mile (800 km), putem doar specula dimensiunea pachetul de baterii, care ar putea fi de aproape 900 kWh.

VEZI ȘI: Scania 540 S s-a impus în cadrul a două teste comparatative în Germania

Deoarece modelul cu autonomie mai mare va veni mai târziu pe piață, foarte probabil ca Elon Musk să vorbească despre pachetul de baterii cu ocazia unui nou interviu. Și, poate, despre sarcina utilă, aspect extrem de important în industria de transport.

Tesla Semi va fi echipat cu noua baterie 4680 a companiei din California, care va fi produsă în fabrica Giga Berlin, aflată în construcție.

Cu ingineria camionului deja finalizată, Tesla plănuiește să înceapă producția acestuia la sfârșitul lui 2021 la fabrica Giga Texas, de asemenea, încă în construcție. Zvonurile spun că Tesla ar putea produce până la 2.500 de camioane Semi în 2021.

Follow #infotrucker