Test COVID pentru șoferii străini care intră în Marea Britanie

Test COVID pentru șoferii de camion care intră în Marea Britanie
Șoferii de camion străini care intră în Marea Britanie și stau mai mult de 48 de ore trebuie să facă un test COVID, începând de la 6 aprilie. Mai mult, șoferii pot părăsi cabina doar pentru anumite activități.

Autoritățile din Marea Britanie pregătesc noua măsură, care va intra în vigoare după Paște, cu acțiuni de popularizare în rândul șoferilor. Din pliant aflăm că șoferii străini care intră în Marea Britanie și stau în țară mai mult de 48 de ore trebuie să facă un test COVID în primele două zile de ședere. Cei care stau și mai mult trebuie să repete testul la cel mult 3 zile.

Test COVID pentru șoferii străini care intră în Marea Britanie

Potrivit anunțului făcut de secretarul de transport, noile reguli sunt menite a proteja Marea Britanie de noile tulpini mai contagioase care se răspândesc pe continent. Ele se vor aplica cel puțin până la 17 mai.

Totuși, testele nu vor fi verificate la graniță, evitând formarea de cozi. De asemenea, șoferii care părăsesc țara în mai puțin de 48 de ore sunt exceptați de la testare. Șoferii care vin din Irlanda sunt de asemenea exceptați de la testare.

VEZI ȘI: Fără restricții pentru camioane de Paștele catolic în Germania, Italia și Spania

Test COVID pentru șoferii de camion care intră în Marea BritanieTotuși, toți șoferii trebuie să se conformeze la noile restricții de părăsire a cabinei. Astfel, începând de la 6 aprilie, șoferii de camion trebuie să se autoizoleze în cabină, pe care o pot părăsi doar pentru următoarele activități: achiziționarea de alimente, efectuarea testelor COVID, utilizarea toaletelor, exerciții fizice de scurtă durată, realimentare cu carburant, verificarea stării vehiculului, verificarea securizării mărfii, cazare în absența unei cabine de dormit.

Încălcarea noilor reguli se pedepsește cu amendă de până la 2.000 de lire sterline.

Follow #infotrucker