In Focus

Test COVID pentru șoferii de camion care intră în Grecia prin vămile Kakavia și Evzoni

Începând de la 1 martie, autoritățile din Grecia cer șoferilor de camion care intră în țară prin Kakavia și Evzoni să efectueze un test coronavirus rapid la graniță.

De la 1 martie, timp de cel puțin două săptămâni, autoritățile din Grecia au introdus restricții suplimentare la intrarea în țară. Astfel, accesul prin vămile Kakavia și Evzoni, inclusiv trecerea camioanelor, este permisă doar între orele 7:00 – 19:00.

Test COVID pentru șoferii de camion care intră în Grecia prin vămile Kakavia și Evzoni

De asemenea, numărul de persoane care pot intra în Grecia prin cele două puncte a fost redus de la 700 la 400 pe zi.

Toți cetățenii care intră în Grecia prin vămile Kakavia și Evzoni, inclusiv șoferii de camion, trebuie să efectueze un test rapid de coronavirus în graniță. Intrarea este interzisă celor cu rezultate pozitive. În plus, cetățenii care intră în Grecia prin aceste puncte trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile (anterior 7 zile).

Toate persoanele (inclusiv șoferii de camion) care intră în Grecia trebuie în continuare să completeze un Formular de Localizare a Pasagerilor (PLF) înainte de a intra în țară. Călătorii (nu și șoferii de camion) trebuie să prezinte un test PCR negativ vechi de maxim 72 de ore.

VEZI ȘI: MAN eTGM va fi testat de REWE Group în cadrul unui proiect în Berlin

De la 25 februarie, toate persoanele care intră în Grecia din Italia (prin porturile Patras și Igoumenitsa) și Bulgaria (prin vama Promahonas) trebuie să facă un test rapid de coronavirus. Decizia a provocat cozi masive și întârzieri.

Din aceeași categorie...

Back to top button