ȘtiriTeste

Test Renault Trucks T 520 Maxispace Tattoo: Legionarul francez

Am mers la Cluj-Napoca pentru a conduce pentru aproximativ 200 km spectaculosului Renault Trucks T 520 Maxispace Tattoo, ajuns în țară pentru doar câteva zile. A meritat!

Renault Trucks a avut o iniţiativă neobişnuită de promovare în rândul publicului larg, nu doar printre clienţii din transporturi. Mai exact, a luat legătura cu un colegiu de design din Lyon pentru a decora inedit cea mai mare cabină din gamă, modelul urmând să fie unicat.

Caietul de sarcini impus de Renault Trucks, avea idei precise despre ce anume trebuie să înfăţişeze decoraţiunile. Design-ul desenului câștigător nu trebuia să fie explicit, ci doar să facă referire subtil la viteză, robusteţe şi putere.

Cursanţii şcolii Bellecour au avut la dispoziţie câteva zile să creeze un desen care să se potrivească cu forma cabinei lui T High. Renault Trucks a ales trei finalişti, ale căror lucrări au fost publicate pe pagina de Facebook, pentru a fi votate de fanii mărcii și pasionaţii de camioane.

VEZI ȘI: Primele camioane Volvo FH autonome folosite în transport comercial

Cel mai apreciat a fost modelul propus de către Anouck Méchet. Fata povesteşte faptul că mai întâi a desenat pe o coală de hârtie, apoi a transferat imaginea în calculator unde a mai prelucrat-o.

O zi la bordul spectaculosului model T 520 Maxispace Tattoo

„Liniile curbe exprimă drumurile, deci viteza, pentru robusteţe am combinat negru cu alb, iar pentru putere am folosit roşu”, explică Anouck.

Simplu. Deloc!

Până să ajungă să fie transpus pe cabina Maxispace, desenul a trebuit adaptat de către un designer profesionist de la Renault Trucks. Motivul a fost acela că desenul nu se potrivea exact cu formele tridimensionale ale cabinei camionului.

O zi la bordul spectaculosului model T 520 Maxispace Tattoo

Ultima etapă a durat două săptămâni. Timp în care artistul Jean-Claude Violy s-a dezlănţuit cu aerograful şi pistolul de vopsit pe cabina albă. Motivele exterioare se regăsesc şi în câteva detalii interioare, precum volan, consola centrală și alte câteva ornamente de pe uși, dulapurile frontale și clima în staționare.

O zi la bordul spectaculosului model T 520 Maxispace Tattoo

Cabina aleasă pentru acest camion unic T 520 a fost una configurată pentru un singur şofer, având un singur pat. În locul patului de sus, Renault Trucks a montat încă trei dulapuri cu o capacitate cam cât două treimi din porbagajul lui Sandero.

Tot acestor şoferi li se propune şi o masă pliantă, fixată pe peretele spate, care conține și spații pentru farfurii și tacâmuri.

O zi la bordul spectaculosului model T 520 Maxispace Tattoo

Spre deosebire de alte serii limitate, Renault Trucks T Tattoo MaxiSpace va rămâne un unicat, fiind proprietatea fabricii Renault Trucks.

După ce va fi suficient de mult expus în mai multe locuri, va ajunge cu siguranță în parcul unui transportator – tatuat sau netatuat.

Din aceeași categorie...

Back to top button