Auto

Am testat pe circuit forța, agilitatea și siguranța Mercedes-Benz

Ieri, 14 septembrie 2016, am fost prezenți pe autodromul Academiei Titi Aur, în cadrul evenimentului „Welcome to the World of the Stars”, organizat de Mercedes-Benz România, pentru a testa tot ce are marca cu stea în trei colțuri mai bun.

Din capul locului trebuie să vă spunem că evenimentul a fost unul mai puțin obișnuit pentru noi, deoarece în meniul zilei nu am avut nici camioane și nici comeriale ușoare, ci doar gama de turisme, aia, “the Mercedes-Benz finest”, inclusiv “dozele de adrenalină” AMG.

Astfel, colaboratorii, clienții și presa de specialitate au avut ocazia să experimenteze pe circuitul ATA senzațiile traite la volanului modelelor AMG cât și experiența condusului în condiții de trafic real a unor modele precum GLC Coupe sau C Coupe. Principalele activități s-au desfășurat în cadrul Academiei Titi Aur sub forma unor workshop-uri cu teme diferite ce au tratat sportivitatea, siguranța, tehnologia hibridă și off-road-ului.

Am testat pe circuit forța, agilitatea și siguranța Mercedes-Benz

Vedetele acestui eveniment au fost noua Clasa E, acest Masterpiece of Intelligence din clasa sa, şi cel mai nou membru al familiei de SUV-uri Mercedes-Benz GLC Coupé. A zecea generație a Clasei E aduce în prim plan multiple inovații, design de top şi un interior seducător, în timp ce noul GLC Coupé oferă o avanpremieră a viitoarelor modele SUV de la Mercedes-Benz, cu un design modern și expresiv.

Prin intermediul acestui eveniment am oferit o experiență inedită clienților și colaboratorilor noștri, prezentându-le în același timp cele mai noi modele ale mărcii. Ne-am propus să împărtăşim cu invitații noștri experiența incomparabilă de a conduce un Mercedes-Benz direct pe autodrom şi confortul de a avea toate opţiunile moderne la o atingere distanță.

Philipp Hagenburger, CEO & President Mercedes-Benz România şi Managing Director Passenger Cars

Meniul zilei pentru cei prezenți pe ATA a avut la felul principal: Clasa B Electric Drive, C Coupé, C 350e, Noua Clasă E, Clasa G, GLC Coupé, GLE Coupé, GLE 500e, Mercedes-AMG A 45 4M, Mercedes-AMG C 43 4M, Mercedes-AMG GLA 45 4M, Mercedes-AMG SLC 43.

Pe lângă modelele de test, Mercedes-Benz România a organizat și o expoziţie cu modelele AMG GT, C 63 AMG Coupé, C Cabrio, S Cabrio şi SL 400. Nici marca Smart nu a fost uitată, aceasta având un spaţiu dedicat și activități care a implicat toată gama: smart fortwo coupé, smart fortwo cabrio, smart forfour şi smart Brabus.

VEZI ȘI: Franța menține legea salariului minim pentru șoferii de camion

Experiența de brand extinsă, oferită la ediţia din 2016 a Roadshow-ului, a fost completată de numeroase activări creative. Mai exact, în acest an, invitațiile la Roadshow au fost adresate de către ambasadorii modelelor Mercedes-Benz în România: Andreea Esca, Andi Moisescu, Cătălin Ștefănescu şi Camelia Potec, care au înregistrat mesaje video, ce au fost trimise în avans tuturor invitaților.

De asemenea, toate doamnele prezente la eveniment au avut parte de experiențe inedite la standul She’s Mercedes, organizat în premieră. Nu în ultimul rând, parte din conceptul de anul acesta al Roadshow-ului, a fost standul Electric Drive care a oferit participanților posibilitatea de a face cunoştință cu cei mai noi membri ai familiei Plug-In Hybrid şi Electrice.

În ceea ce ne privește, am fost încântați de experiența trăită pe circuit la volanul modelele AMG, pe care recunoaștem că le-am cam chinuit și, totodată, de a testa sistemele de siguranță prezente pe noua Clasa E, unul dintre acestea fiind Active Brake Assist Pedestrian Detection ce recunoaște pietonii și frânează autonom în cazul unui pericol chiar și la 50 km/h. Acest sistem vital în mediul urban va fi implementat începând cu decembrie 2016 și pe Mercedes-Benz Actros MP4, acesta fiind parte integrantă a sistemului Active Brake Assist 4.

Credit foto: Andrei Tobosaru

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button