Logistica

Teste cu suspensie magnetică pentru transport de containere în Portul Hamburg

TSB Cargo, parte a grupului Max Bögl, a început să contruiască o pistă cu suspensie magnetică pentru transport de containere la Portul Hamburg.

Pista de 120 de metri lungime va fi folosită pentru demonstrații în cadrul ITS World Congress 2021. Proiectul este sponsorizat de guvernul german.

Teste cu suspensie magnetică pentru transport de containere în Portul Hamburg

TSB Cargo este o soluție eficientă și flexibilă pentru transportul individual al containerelor. Transportul pe pista cu levitație magnetică se face complet automat și silențios, la viteze de până la 150 km/h. Până la 180 de containere pot fi transportate în fiecare oră.

În ultimii ani, Grupul Max Bögl a dezvoltat tehnologia TSB (Transport System Bögl) pentru transport local de pasageri. Sisteme demonstrative există la sediul companiei din Sengenthal (Germania) și Chengdu (China), dar tehnologia este pregătită pentru producția de serie.

Proiectul demonstrativ de la ITS World Congress marchează adaptarea tehnologiei pentru transport de marfă. Responsabilă pentru implementarea sistemului în Portul Hamburg și dezvoltarea ulterioară pentru producția de serie este compania nou înființată Cargo Maglev Demonstrator GmbH.

VEZI ȘI: Girteka a început să trimită remorcile pe tren, între Lituania și Olanda

În perioada 11-15 octombrie 2021, sistemul va face demonstrații în cadrul ITS World Congress. După expoziție, sistemul poate fi inspectat și testat, cu programare prealabilă, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Printre aplicațiile potențiale ale tehnologiei se numără distribuția de bunuri între centre logistice aglomerate, precum terminalele portuare. Trecerea de la transportul cu camioane la astfel de sisteme electrice va însemna reducerea emisiilor și scăderea presiunii pe infrastructura portului.

Tehnologia TSB implică un sistem de levitație electromagnetică, care reduce uzura vehiculelor și infrastructurii. Costurile de operare vor fi semnificativ mai mici decât la sistemele convenționale, economiile putând ajunge până la 50% din cele actuale.

Din aceeași categorie...

Back to top button