GreenZone

Teste de autonomie cu modelul electric Tevva cu hidrogen

Producătorul britanic de camioane electrice Tevva a făcut recent teste de autonomie de iarnă cu modelul său de 7,5 tone cu range extender alimentat cu hidrogen.

Patru ingineri au condus prototipul pentru mai bine de 1.000 km, de la sediul Tevva din Londra la granița cu Scoația de la Berwick-on-Tweed, cel mai nordic oraș din Anglia.

Potrivit producătorului, la retur, camionul a mers aproape 350 de mile (563 km) fără realimentare. Acest lucru a fost posibil datorită celulei de combustie cu hidrogen, care încărcă la nevoie bateriile cu litiu ale camionului.

Totul la o temperatură exterioară negativă, ajungând până la -10º C. ”Călătoria ne-a demonstrat autonomia unui camion care utilizează atât propulsia pe baterii, cât și cea cu hidrogen. Condițiile climaterice au fost o mare provocare, dar ne-au ajutat să colectăm date importante despre performanțele vehiculului”, a spus inginerul șef Charlie Cordell.

VEZI ȘI: IM Efficiency și SolarMoves explorează potențialul vehiculelor alimentate cu energie solară

Cu celulele de combustie pe post de prelungitor de autonomie, Tevva permite ca modelele sale electrice să facă munca unor camioane diesel, fără să sacrifice autonomia și costurile.

Prin adăugarea hidrogenului în mixul de propulsie, Tevva oferă o soluție ce le permite transportatorilor să-și decarbonizeze flotele la nivelul cerut de specialiști în mediu și societate.

Din aceeași categorie...

Back to top button