Camioane

Tevva a prezentat primul camion electric de 7,5 tone dedicat pieței britanice

Tevva va lansa la mijlocul lui 2022 primul camion electric de 7,5 tone dedicat pieței de transport și logistică din Marea Britanie.

Începând cu 2035, Marea Britanie a interzis comerțul de vehicule cu motoare termice, iar Tevva a răspuns prompt nevoii imediate de electrificare a industriei de transport și logistică. Producătorul britanic a prezentat primul camion electric de 7,5 tone de serie, dedicat pieței britanice.

Tevva a prezentat primul camion electric de 7,5 tone dedicat pieței britanice

Camionul electric Tevva va putea transporta până la 16 europaleți, iar costul total de proprietate este comparabil cu al unui camion diesel, spune producătorul.

VEZI ȘI: DFDS a comandat 100 de camioane electrice Volvo FM Electric

Camionul va avea o autonomie de până la 160 de mile (250 km) în versiune electrică cu baterii (BEV) sau până la 310 de mile (500 km) cu tehnologia brevetată de range extender (REX), care a fost acum modernizată pentru a utiliza pilele de combustibil cu hidrogen.

Design, producție și inginerie britanică

Conceput de o echipă condusă de Ken Scott, fost director de inginerie atât la Bentley, cât și la Alexander Dennis, și proiectat de Dale Grewer, fost proiectant șef la Jaguar Land Rover, camionul electric Tevva va fi fabricat într-o fabrică nouă în London Thames Freeport zonă care oferă apropiere de centrul Londrei și de Europa.

Tevva a prezentat primul camion electric de 7,5 tone dedicat pieței britanice

Facilitatea de producție de 11.000 mp, care este puțin mai mare decât suprafața din interiorul unei piste de alergare olimpice. Se așteaptă ca noua fabrică a Tevva să creeze încă 1.000 de locuri de muncă specializate în mecanică, software, inginerie și producție în următoarele 24 de luni, în plus față de cele 60 de locuri de muncă deja create în acest an.

Se așteaptă ca Tevva să lanseze camionul electric la mijlocul anului 2022, are ca plan producția a 3.000 de canioane anual până în 2023.

Companiile de transport interesate pot face deja rezervări, depozitul fiind de 1.000 de lire sterline pe camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button