Camioane

Texelis propune șasiul CELERIS pentru vehicule militare 4×4

Șasiul CELERIS pentru vehicule militare 4×4 beneficiază în mare măsură de experiența acumulată de companie în cadrul programului Scorpion pentru armata franceză.

Texelis, un lider în proiectarea și fabricarea de punți, transmisii și soluții complete de mobilitate pentru vehicule militare 4×4, 6×6 și 8×8 a lansat șasiul CELERIS.

Acesta se adresează producătorilor de echipamente militare și partenerilor instituționali care vor să-și extindă portofoliul prin integrarea unor soluții moderne, de înaltă performanță și de calitate militară pe vehicule, fără să se preocupe de dezvoltarea și adaptarea unei noi soluții proprii de mobilitate.

De asemenea, acesta reprezintă o oportunitate unică pentru companiile care doresc să intre pe piața de vehicule militare ușoare, construindu-și oferta pe o soluție la cheie.

Dezvoltarea unui nou șasiu 4×4 reprezintă o provocare foarte mare. Necesită stăpânirea mai multor domenii, de la tren de rulare și propulsie la blindaj și integrare de sisteme, pe o piață foarte competitivă.

Astfel, orice producător de echipamente militare care dorește să adauge un vehicul 4×4 la gama sa are două opțiuni.

Una este să construiască pe un șasiu comercial, beneficiind astfel de costuri de achiziție reduse și de un acces larg la piese de schimb. Cu toate acestea, această opțiune nu oferă o soluție de mobilitate de calitate militară, nu asigură un control deplin asupra componentelor și a setărilor acestora, nu garantează asistență și gestionarea ciclului de viață al vehiculului și necesită un efort suplimentar pentru a-l adapta la volumul de utilizare cerut de un vehicul militar, ceea ce anulează aproape complet argumentul prețului și creează o lume de probleme tehnice de rezolvat.

Texelis propune șasiul CELERIS pentru vehicule militare 4x4

Cealaltă opțiune este de a dezvolta o soluție de mobilitate personalizată. Această strategie garantează performanțe ridicate, controlul asupra componentelor, gestionarea ciclului de viață, asistență pe o perioadă de 40 de ani și o adecvare completă la nevoile reale ale utilizatorilor finali. Cu toate acestea, dezvoltarea internă este costisitoare și poate fi o investiție rezonabilă doar dacă succesul comercial este garantat.

Cu CELERIS, Texelis oferă ceea ce este mai bun din cele două lumi: o soluție completă, fără probleme, personalizată, la cheie, acordând efectiv partenerului o soluție de mobilitate proprie, concepută pentru a răspunde nevoilor sale, inclusiv un sistem de asistență personalizat.

12 kituri de bază

CELERIS 4×4 cuprinde 12 kituri de bază, cum ar fi punți, grup electrogen sau direcție, precum și peste 30 de kituri opționale, în funcție de configurația exactă, de utilizarea planificată și de performanțele necesare. Acesta poate găzdui atât vehicule cu caroserie autoportantă, cât și vehicule cu cadru în scară, permițând o gamă largă de arhitecturi și utilizări.

VEZI ȘI: Armata americană lansează un nou program de camioane tactice

Cu o masă de aproximativ 4,5 tone, inclusiv anvelopele, CELERIS 4×4 poate găzdui caroserii cu o greutate totală maximă autorizată (GVW) cuprinsă între 13 și 18 tone.

Motor Euro 3 de 375 CP

În centrul CELERIS 4×4 se află punțile Texelis T750, cu o punte spate disponibilă atât cu brațe de tracțiune (sarcină de 9,5 tone), cât și cu brațe duble (sarcină de 8,5 tone). Transmisia combină un motor diesel Cummins ISL9 Euro 3 cu o putere de 375 CP, o transmisie Allison 3200SP cu două viteze plus cutie de transfer neutră.

Texelis propune șasiul CELERIS pentru vehicule militare 4x4

Datorită acestei configurații, un producător de echipament militar ar putea decide să aleagă anumite kituri și să utilizeze alte componente dezvoltate în cadrul companiei sau care urmează să fie dezvoltate în cadrul acesteia, creând sau perfecționând astfel competențe strategice.

Din același motiv, CELERIS poate fi un instrument pentru țările sau producătorii de echipamente militare care doresc să își creeze sau să își extindă industria auto cu un calendar strâns. Astfel, este deosebit de potrivit pentru companiile care doresc să crească conținutul local în cadrul unui contract mai amplu.

Experiență acumulată în programul Sevral

În ultimii 6 ani, Texelis a lucrat la programul Serval pentru armata franceză, dobândind cunoștințe și experiență considerabile în domeniul dezvoltării și integrării kiturilor de mobilitate, precum și în procesul de calificare a unui vehicul și de planificare a întregului său ciclu de viață.

Această experiență a permis companiei Texelis să treacă de la activitatea sa tradițională de proiectare și furnizare de punți la oferirea de pachete complete de mobilitate și la colaborarea cu OEM de nivel înalt, cum ar fi Nexter, liderul francez în domeniul apărării, o companie a KNDS.

Pentru a-și atinge obiectivele ambițioase pe Serval și pentru a corespunde cerințelor oficiale ale Direcției Generale de Armamanet (DGA) din Franța, Texelis a alcătuit o ofertă completă, la pachet, reunind cele mai bune lucruri pe care le puteau oferi companiile partenere.

Programul Serval, aflat în prezent în producție cu 2.000 de unități comandate, asigură, de asemenea, un angajament pe termen lung și costuri reduse de proprietate pentru toate flotele din întreaga lume.

Din aceeași categorie...

Back to top button