Economic

TFI International a cumpărat UPS Freight, divizia de transport marfă a UPS

UPS, furnizorul global de servicii de curierat și logistică, a vândut divizia de transport marfă UPS Freight canadienilor de la TFI International pentru suma de 800 de milioane de dolari.

Achiziția UPS Freight de către TFI International se află acum în faza de aprobare la Consiliul Concurenței, dar reprezentanții celor două companii se așteaptă ca anunțul oficial să poată fi făcut încă în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

TFI International a cumpărat UPS Freight, divizia de transport marfă a UPS

Compania canadiană de transport TFI International a plătit pentru divizia de transport marfă a UPS suma de 800 de milioane de dolari și conform CEO-ului Alain Bedard aceasta este cea mai strategică achiziție făcută de compania care, din 2008, a făcut peste 90 de tranzacții.

Vânzarea face parte din strategia lui Carol Tomé, care a preluat rolul de CEO al companiei UPS în iuniei 2020, de a transforma compania “dintr-una mare într-una mai bună”. UPS a preluat această divizie de transport în 2005 la prețul de 1,25 miliarde de dolari, iar în 2020

UPS Freight a avut o pondere de 3,1 miliarde de dolari la cifra de afaceri a concernului american. Diviza de transport marfă UPS Freight are 14.500 de angajați, 6.340 de capete tractor și 23.400 de remorci.

VEZI ȘI: Șoferii de camion trebuie să prezinte o declarație la intrarea sau ieșirea din Belgia

Alain Bedard, CEO-ul TFI International, a spus că UPS Freight are în prezent o marjă care acoperă doar costurile și că oferă servicii la prețuri sub nivelul pieței. Strategia sa este să reînnoiască flota de camioane cu vehicule mai eficiente și să crească transportul de mărfuri între Canada și Statele Unite.

Din aceeași categorie...

Back to top button