ȘtiriSustenabilitateTips & Tricks

The Drivers’ Fuel Challenge organizată de Volvo Trucks și-a desemnat finalistul din CEE

Pe 29 august a avut loc finala la nivelul Europei Centrale şi de Est (CEE) a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2014 ce s-a desfăşurat pe circuitul Slovakia Ring situat în apropierea oraşului Bratislava. În runda finală şoferul din Estonia – Aare Müil – şi-a demonstrat abilităţile şi talentul în condusul economic, fiind desemnat Campion al The Drivers’ Fuel Challenge 2014 în cadrul ediţiei regionale CEE şi câştigătorul marelui premiu – un autoturism Volvo S60. În curând Aare Müil se va alătura celorlalţi doi finalişti Jonas Gudauskas din Lithuania şi Miško Đoković din Serbia, care au ocupat poziţiile 2 şi 3, pentru participarea la Finala Globală din Suedia care va avea loc în data de 19 septembrie.

Competiţia pe care Volvo Trucks a iniţiat-o la nivel global în anul 2011 şi pe care Volvo Trucks din regiunea CEE o organizează anual încă de atunci, a reuşit să atragă anul acesta 3.200 de şoferi profesionişti în cadrul numeroaselor etape de calificare organizate în 15 ţări din centrul şi estul Europei. În perioada 28 – 30 august, cei cincisprezece finaliști s-au întâlnit în Slovacia pentru a-şi testa abilităţile, concurând în finala organizată de regiunea CEE.

The Drivers’ Fuel Challenge organizată de Volvo Trucks și-a desemnat finalistul din CEE

Toţi cei 15 finalişti s-au străduit să găsească echilibrul perfect între viteză, timp şi consum, competiţia fiind foarte strânsă. Doar patru şoferi, primii doi cei mai economici de pe fiecare ansamblu camion-semiremorcă, s-au calificat în finala decisivă care a avut loc în cursul zilei, aceştia provenind din Estonia, Lithuania, Slovenia şi Serbia.

În rundele de calificări trebuia parcurs un traseu total de 11.844 m, ceea ce reprezintă parcurgerea de două ori a circuitului de la Slovakia Ring, în cel mai economic mod cu putinţă şi într-un timp maxim de 16 minute şi 30 de secunde.

„La finala de la Bratislava am fost reprezentaţi cu mândrie de Adrian Ţintea, un şofer foarte competitiv şi experimentat, câştigătorul ediţiei din România, o ediţie ce a atras peste 450 de şoferi. A fost o finală regională foarte strânsă în care s-au întrecut şoferi cu foarte multă experienţă, şi în care fiecare strop de motorină a contat în cursa pentru câştigarea titlului. Acest eveniment nu a constat doar în întrecerea celor 15 campioni naţionali ci, ne-am dorit să scoatem încă o dată în evidenţă interesul companiei de a demonstra operatorilor că pot face reduceri substanţiale de combustibil.”, a spus Sigurd Wandel, Director General Volvo Group Trucks Romania.

În cadrul cinei festive de vineri s-au anunţat rezultatele şi clasamentul finaliştilor – unul dintre aceştia fiind declarat Campion pentru regiunea CEE al The Drivers Fuel Challenge 2014.

„Prin calificarea în finala regională a competiţiei The Drivers Fuel Challenge, aţi demonstrat nu numai că deţineţi abilităţi excelente de şofer profesionist de camion, dar şi o grijă deosebită pentru eficienţa condusului din punct de vedere al consumului. Indiferent de locul pe care l-aţi ocupat în clasamentul acestei finale, sunteţi deja cu toţii câştigători şi puteţi fi mândri de succesul înregistrat de voi până acum – fiind Campioni Naţionali ai Condusului Economic în ţările din care veniţi” – a precizat Tom Jörning, Director General al regiunii CEE a Volvo Group Trucks, în adresarea către cei 15 finalişti în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor.

Câştigătorul competiţiei, Aare Müil din Estonia, care a înregistrat un consum de 2,34 l în runda finală de vineri, nu a câştigat doar titlul de Campion al The Drivers’ Fuel Challenge 2014 în cadrul regiunii CEE, dar şi un autoturism nou, model Volvo S60.

The Drivers’ Fuel Challenge organizată de Volvo Trucks și-a desemnat finalistul din CEE

„Sunt foarte fericit că am câştigat competiţia, a fost un ţel pe care mi l-am stabilit in urmă cu 2 ani, când am ajuns pe locul doi în Finala regională. Bineînţeles, mi-am alocat timpul necesar pregătirii pentru această competiţie, identificând factorii care influenţează consumul de carburant. M-am pregătit alături de echipa Volvo Trucks din Estonia şi am pus accentul în special pe eficienţa consumului. Cred că Volvo Trucks a demonstrat că există posibilitatea atingerii unui un nou nivel de economie, şi a subliniat importanţa colaborării dintre şofer şi camion. Aceasta este singura cale să obţinem rezultate bune în reducerea consumului” a spus Aare Müil.

Jonas Gudauskas din Lithuania şi Miško Đoković din Serbia s-au clasat al doilea, respectiv al treilea. La scurtă vreme după acest eveniment organizat în Slovacia, primii trei şoferi calificaţi în finala regională din Centrul şi Estul Europei vor fi provocaţi să participe la finala globală care va avea loc în Gothenburg, Suedia, pe 19 septembrie, iar aceştia vor avea şansa să obţină mai mult – cucerirea titlului mondial al acestei competiţii.

„Avem un excelent consum de combustibil, deja confirmat iar aproape fiecare camion vândut este livrat cu sistem telematic Dynafleet şi cu training pentru şofer. Numărul mare de participanţi din România a arătat interesul deosebit din partea şoferilor de a-şi dovedi abilităţile de condus economic dar şi din partea operatorilor care acum, având la dispoziţie un camion foarte eficient doresc să exploateze întregul potenţial de economisire dispunând de cei mai buni şoferi şi, astfel să devină şi mai eficienţi. Iar noi avem ceea ce este necesar pentru a-şi atinge acest obiectiv: un camion inovativ şi eficient completat de soluţii extinse pentru a îmbunătaţi stilul de conducere, pentru monitorizarea flotei şi a şoferilor şi, foarte important, pentru menţinerea camionului în cea mai bună formă pentru a asigura un transport profitabil” a mai adaugat Sigurd Wandel.

Top 4 Şoferi în Finala Regiunii din Europa Centrală şi de Est a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2014 by Volvo Trucks

Locul

ȘoferCompaniaŢaraConsum înregistrat la finală (l)Medie consum (litri/100 km)Timp
1Aare MüilAspar-Trans OÜEstonia2,3419,5015:59:37
2Jonas GudauskasGran TaralrudLituania2,5020,8316:03:18
3Miško ĐokovićGrade TransSerbia2,5321,0816:03:31
4Milko CucekTIB d.o.o.Slovenia2,5421,1716:09:59

 

Date despre Câştigătorul finalei regionale CEE a The Drivers’ Fuel Challenge 2014:
Aare Müil în vârstă de 41 de ani este șofer profesionist în Estonia de peste 20 de ani. Deţine compania Aspar-Trans şi conduce ori de câte ori este nevoie. Compania sa are 25 de angajaţi şi în această primăvară a împlinit 20 de ani. Parcul auto al Aspar-Trans include 17 vehicule, majoritatea fiind camioane Volvo (transport internaţional, construcţii, transport aerian şi  vehicule de distribuţie). În 2012, Aare Müil  a ocupat locul 2 în finala regională CEE a The Drivers’ Fuel Challenge. Aare este un împătimit al curselor de raliu iar cu al său GAZ51 – a câştigat campionatul Estonian de 4 ori, iar în alte competiţii similare a câştigat peste 150 de trofee.

The Drivers’ Fuel Challenge organizată de Volvo Trucks și-a desemnat finalistul din CEE

15 Finalişti calificaţi în finala regională CEE din Slovacia (2014):
Bosnia:                      Emir Salihović
Bulgaria:                   Plamen Ivanov
Croatia:                     Ivan Batalić
Czech Republic:      Tomas Knikner
Estonia:                    Aare Müil
Hungary:                  Ferenc Benczik
Latvia:                       Maris Martinsons
Lithuania:                Jonas Gudauskas
Macedonia:              Petre Gjurevski
Montenegro:           Saša Marković
Poland:                     Paweł Ozimek
România:                 Adrian Ţintea
Serbia:                      Miško Đoković
Slovakia:                  František Oravec
Slovenia:                  Milko Cucek

 

Din aceeași categorie...

Back to top button