Trailer

Thermo King a prezentat rezultatele testelor cu sistemul AxlePower

Thermo King a prezentat rezultatele testelor cu sistemul AxlePower de recuperare a energiei, dezvoltat în cooperare cu BPW.

De la începerea testelor, în ultimul trimestru al anului trecut, sistemul AxlePower a fost folosit intens de clienți din 6 țări, în operațiuni în toată Europa. Configurațiile unităților de refrigerare au fost variate, de la versiuni hibrid cu rezervă diesel până la sisteme complet electrice, fără generator diesel. Clienții au testat sistemul într-o gamă largă de aplicații, inclusiv distribuție zilnică de produse proaspete și transport pe distanțe lungi de produse congelate, cu multe opriri peste noapte.

Thermo King a prezentat rezultatele testelor cu sistemul AxlePower

Folosirea energiei generate de axa elextrificată BPW ePower transformă total refrigerarea remorcii, în special în aplicațiile de distribuție locală, reducând consumul de motorină și dependența de rețeaua electrică. Testele au demonstrat funcționarea refrigerării electrice până la 20 de săptămâni, fără pornirea generatorului diesel sau conectare la rețeaua electrică.

Pe rutele lungi cu opriri peste noapte, sistemul AxlePower a permis agregatului să opereze în modul pur electric în timpul mersului, dar și 40-80% din timpul staționării, în funcție de mărimea pachetului de baterii Energ-e. Când capacitatea bateriei a fost epuizată, generatorul diesel al agregatului a pornit pentru a menține temperatura setată. Designul modular al Energ-e Pack permite upgrade-uri pentru performanțe solide în rutele mai dificile, cu opriri frecvente.

VEZI ȘI: Thermo King își prezintă soluțiile electrice de refrigerare la Solutrans

Operațiunile în mediu real au mai arătat că AxlePower are un efect marginal asupra consumului autotractorului, deoarece majoritatea energiei recuperate este folosită pentru operarea 100% electrică a agregatului de frig.

Testele au mai demonstrat că nu există schimbări în comportamentul remorcii și al capului tractor, experiența șoferului fiind neschimbată. Șoferii au apreciat butonul On/Off al sistemului și nevoia redusă de conectare la rețeaua electrică. Zgomotul redus în modul electric și nivelurile joase de vibrații au dus la călătorii mai confortabile și mai puțin obositoare pentru șoferi.

Din aceeași categorie...

Back to top button