Frigo

Thermo King introduce tehnologia AxlePower, cu axă electrică BPW

Thermo King a prezentat la Solutrans tehnologia AxlePower, care folosește o axă electrică BPW ePower pentru a alimenta agregatul de răcire.

Tehnologia AxlePower este un sistem complet integrat, care combină un agregat de răcire pentru remorci Thermo King (hibrid sau 100% electric), un sistem de recuperare a energiei BPW ePower și o baterie, pentru a crea o semiremorcă frigorifică eficientă și autonomă.

Thermo King introduce tehnologia AxlePower, cu axă electrică BPW

Sistemul folosește axa electrică pentru recuperarea energiei în timpul momentelor de frânare și decelerare. Energia este stocată într-o baterie și folosită apoi pentru a alimenta unitatea de răcire, reducând costurile de operare.

AxlePower este un sistem independent de capul tractor, putând fi integrat ușor în flote. Tehnologia oferă o compatibilitate imediată cu toate unitățile de refrigerere pentru remorci de la Thermo King și Frigoblock.

VEZI ȘI: Thermo King a lansat agregatele de răcire Advancer Hybrid

Posibilitatea de a recupera și reutiliza energia face din AxlePower o soluție ideală pentru creșterea sustenabilității transporturilor. Când este alimentat de la baterie, agregatul funcționează silențios și fără emisii de CO2, fiind ideal pentru livrările în orașe, în special în zonele de emisii reduse.

”De zeci de ani, Thermo King a considerat că are o responsabilitate pentru dezvoltarea transportului frigorific, proiectând și construind produse care reflectă respectul față de mediu. Thermo King este primul producător care a oferit agregate hibrid și non-diesel pentru camioane și remorci. Acum, prin parteneriatul cu BPW, introducem o tehnologie care transformă energia irosită în mod uzual de remorcă într-o sursă de putere curată și sustenabilă pentru unitățile de refrigerare”, a declarat Francesco Incalza, președintele Thermo King EMEA.

Back to top button