BusIAA

Thermo King prezintă o unitate de climatizare cu refrigerant natural

Thermo King a prezentat la IAA 2022 unitatea de climatizare pentru autobuze Athenia MkII, cu pompă de căldură și refrigerant natural R-744.

Noua pompă de căldură Athenia MkII folosește R-744 ca refrigerant, fiind ideală ca soluție de reducere a consumului de energie pentru autobuze electrice și hibride. R-744, denumit adesea CO2, este un refrigerant natural, netoxic, neinflamabil și care nu afectează stratul de ozon, având un potențial minim pentru încălzirea globală (GWP 1).

Thermo King prezintă o unitate de climatizare cu refrigerant natural

Grație capabilităților sale, Athenia MkII R-744 a fost optimizată pentru a oferi confort maxim pasagerilor nu doar în lunile de vară, când este necesară răcirea, ci și în cele mai reci ierni, fără nevoie de încălzitoare și fierbătoare suplimentare.

Unitatea este capabilă să opereze în modul de încălzire la temperaturi ambientale de până la -25°C, dar și să răcească atunci când temperatura exterioară ajunge până la +50°C.

VEZI ȘI: Thermo King a extins seria Advancer cu trei noi sisteme de răcire

Noua pompă de căldură Athenia MkII R-744 este o unitate pentru plafon care oferă confortul necesar pentru șofer și pasageri, cu funcții de încălzire, răcire și împrospătare a aerului. În același timp, unitatea protejează bateriile autobuzului, oferind apă mai rece sau mai caldă, conform condițiilor necesare în timpul proceselor de încărcare și descărcare.

Sistemul integrat de management termic al bateriei optimizează consumul total de energie, asigurând un nivel înalt de performanță și reducând costurile pe întreaga durată de viață. Unitatea poate utiliza și căldura reziduală de la alte surse din vehicul, pentru a optimiza și mai mult utilizarea energiei și a contribui la confortul pasagerilor.

Din aceeași categorie...

Back to top button