Thor ET-One țintește supremația Tesla pe segmentul camioanelor electrice

Thor ET-One țintește supremația Tesla pe segmentul camioanelor electrice

Produs de startup-ul californian Thor Trucks, camionul electric ET-One se anunță a fi un rival redutabil pentru camionul lui Elon Musk.

Fondată de fiul unui transportator american și colegul acestuia de clasă, compania ce poartă numele zeului tunetului (Thor) și-a propus că până la finalului lui 2019 să lanseze pe piață camionul electric ET-One.

Datorită echipei restrânse de doar 18 oameni, compania nu a putut dezvolta totul in-house. De fapt, nu prea a dezvoltat nimic, ci a asamblat componente provenite de la mai multe camioane.

ET-One este bazat pe șasiul unui camion convențional Navistar și are axe produse de Dana. Motorul electric are puteri cuprinse între 300 și 700 CP, respectiv un cuplu maxim de 6.400 Nm în funcție de configurația aleasă. Acesta este produs de TM4, furnizor de motoare electrice pentru o serie de alte van-uri, autobuze și camioane.

Puterea este trimisă la roți prin intermediul unei transmisii cu o singură viteză.

VEZI ȘI: DKV adaugă suport pentru noul sistem de taxare automat DarsGo din Slovenia

Camionul de Clasă 8 al celor de la Thor Trucks are o sarcină utilă de 36 tone și o autonomie de 480 de kilometri, mult mai mică decât cea anunțată de Tesla, dar mai aproape de realitatea actuală.

De asemenea, compania lucrează și la o versiune cu autonomie de doar 160 kilometri.

Thor ET-One țintește supremația Tesla pe segmentul camioanelor electrice

Bateriile sunt produse de LG Chem și montate de-o parte și de alta a șasiului, iar timpul lor de încărcare este de aproximativ 90 de minute.

Thor Trucks a anunțat că, primul prototip funcțional va putea fi testat de către clienți până la finalul lui 2018, iar din 2019, acesta ar trebui să intre în producția de serie.

În ceea ce privește prețul de achiziție, acesta este cuprins între 150.000 și 250.000 de dolari în funcție de dimensiunea pachetului de baterii.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.