ȘtiriTransport 4.0

TimoCom a lansat portalul TruckBan dedicat restricțiilor de circulație

Începând din acestă lună, TimoCom a lansat portalul TruckBan, o sursă de informație privind restricțiile de circulație din Europa.

Deși în acest moment este într-o versiune beta, adică, de testare, portalul TimoCom TruckBan lansat de Timocom se adresează profesioniștilor din transportul rutier, furnizând informații utile despre restricțiile de circulație din Europa.

TimoCom a lansat portalul TruckBan dedicat restricțiilor de circulație

Chiar dacă există zeci sau poate chiar sute de astfel de surse unde poți afla informații despre restricțiile de circulație din Europa, nu toate sunt ușor de folosit sau în limba română.

Reglementările privind restricțiile rutiere pentru camioane în Europa sunt destul de complexe. Acestea se aplică diferit în fiecare țară, pe anumite distanțe, străzi și porțiuni de drum și în anumite intervale de timp, motiv pentru care este dificil ca acestea să fie memorate de către șoferi sau dispeceri.

Însă, pentru a înțelege mai bine necesitatea unui astfel de “calendar” al restricțiilor de circulație pentru camioane vă dăm un exemplu clasic, Germania. În cazul în care doriți să aflați informații despre restricțiile pentru cmaioane din această țară, veți constata de fapt cât de bună este o astfel de aplicație.

De exemplu, în Germania, nu au permisiunea să se deplaseze în zilele de duminică sau de sărbătoare legală, în intervalul orelor  0 – 22, camioane cu o greutate totală admisă mai mare de 7.5 tone, precum și camioane cu remorcă.

Evident, există excepții pentru autovehiculele care transportă anumite bunuri.

Pentru încălcarea restricțiilor de circulație amenda este de 120 de euro. În plus, această încălcare poate fi imputată deținătorului vehiculului, deoarece catalogul de amenzi prevede achitarea unei amenzi de 570 euro.

VEZI ȘI: Dacia a anunțat lansarea versiunii Logan MCV Stepway

Complicațiile apar și pentru restricțiile rutiere pe timp de vară. Camioanele cu o greutate totală mai mare de 7.5 tone, precum și camioanele cu remorcă nu au voie să se deplaseze pe autostradă și pe străzile naționale începând de la 1 iulie și până la 31 august, în zilele de sâmbătă, în intervalul orelor 7-20.

Aceste situații au fost luate în considerare în momentul realizării portalului gratuit privind restricțiile rutiere ale camioanelor la nivel european TimoCom TruckBan.

Accesând, TruckBan, vă veți putea informa oricând și rapid cu privire la restricțiile rutiere ale camioanelor la nivel european pe perioada weekend-urilor, verii și sărbătorilor legale.

Foarte important este că portalul TruckBan este disponibil în 14 limbi, inclusiv română.

Acesta este ușor de utilizat. Pentru a vedea restricțiile dintr-o anumită țară, nu trebuie decât să selectai din lista țara dorită, și opțional o dată anume care va interesează, iar restricțiile rutiere pentru aceasta sunt afișate instant într-o listă structurată.

TimoCom este o aplicație interesantă în special pentru expeditori și șoferii de camion. Așadar, acest portal servește ca mediu de sprijin pentru planificarea rutelor și mulțumită optimizării pentru dispozitivele mobile, ca sursă de informații utile pentru toți șoferii de pe străzile din Europa.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button