Știri

Timpi mari de aşteptare pentru camioane la frontierele României cu Ungaria

Poliția de Frontieră anunță timpi mari de așteptare pentru camioane la frontierele României cu Ungaria, din cauza implementării unor noi aplicaţii de control a autorităţilor maghiare.

În prezent, prin punctele de trecere a frontierei între România și Ungaria, traficul transfrontalier se desfăşoară îngreunat, fiind înregistrate coloane de camioane, atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe cel de intrare.

Timpi mari de aşteptare pentru camioane la frontierele României cu Ungaria

Autoritățile române au contactat autorităţile maghiare de frontiera, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, având în vedere că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează împreună cu poliţiştii maghiari.

Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi fluidizarea traficului.

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

VEZI ȘI: Șoferii au nevoie de Certificat COVID în Germania la încărcare, descărcare și realimentare

De asemenea, autoritățile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei că mâine, 24 noiembrie 2021, între orele 01.00 – 06.00 (ora României), traficul transfrontalier prin P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni, de pe raza județului Satu Mare, va fi sistat temporar pentru toate tipurile de mijloace transport (autoturisme, microbuze, autocare, camioane etc.)  ca urmare a  unor lucrări de mentenanță  efectuate la sistemul informatic maghiar.

Drept urmare, în intervalul orar respectiv, recomandăm participanților la trafic care intenţionează să se deplaseze în afara graniţelor ţării să folosească celelalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la frontiera cu Ungaria.

Din aceeași categorie...

Back to top button