Top NewsTrailer

TIP Trailer testează o semiremorcă frigorifică cu agregat de frig alimentat cu energie solară

Timp de 12 luni, TIP Trailer va testa în Marea Britanie o semiremorcă frigorifică cu agregat electric, alimentat cu baterii și energie solară.

Într-o inițiativă revoluționară ce marchează un pas semnificativ spre sustenabilitate, TIP Trailer a anunțat lansarea proiectului pilot “Endurance” în Marea Britanie, în care va testa o semiremorcă frigorifică inovatoare.

Mai exact, aceasta este echipată cu un agregat electric avansat, alimentat prin tehnologie solară și baterii, promițând o reducere drastică a emisiilor de carbon.

“Endurance” reprezintă o premieră în industrie, integrând panouri solare montate pe acoperișul semiremorcii, care în combinație cu o baterie și un sistem regenerativ pe axă, alimentează cu energie verde agregatul de frig produs de Sunswap.

Semiremorca, creată de renumitul producător Chereau, a fost meticulos adaptată pentru a maximiza beneficiile acestei tehnologii emergente. Modificările includ instalarea panourilor de izolare în vid (VIP), utilizarea spumei HFO și implementarea pereților interiori ajustabili, care permit o gestionare optimă a temperaturii pentru încărcături parțiale. În plus, un comutator inteligent pe ușa din spate previne pierderea de energie prin oprirea evaporatorului la deschiderea ușii.

TIP Trailer testează o semiremorcă frigorifică cu agregat de frig alimentat cu energie solară

Pe durata testului de un an, semiremorca frigorifică va fi integrată în flota unui client britanic al TIP Trailer, cu scopul de a demonstra că performanța sa ecologică este comparabilă cu cea a sistemelor tradiționale pe motorină, fără a compromite eficiența logistică.

Un aspect cheie al testului este de a demonstra că aceasta poate fi operată fără perioade suplimentare de inactivitate necesare reîncărcării.

Monitorizare prin cloud

Unitatea de refrigerare este dotată cu tehnologie cloud, capabilă să monitorizeze și să analizeze mii de seturi de date în timp real, asigurându-se că sistemul funcționează în parametri optimi pentru a îmbunătăți continuu performanța și eficiența.

Se preconizează că această gestionare inteligentă a datelor, combinată cu o abordare personalizată a capacității bateriei și utilizarea eficientă a energiei solare, va permite o operare continuă și neîntreruptă.

În cazuri specifice, bateria poate fi, de asemenea, reîncărcată prin conectare la rețeaua electrică. TIP Trailer va beneficia de rapoarte detaliate de performanță furnizate periodic de Sunswap, oferind o perspectivă valoroasă asupra eficacității acestui sistem pionier.

Din aceeași categorie...

Back to top button