Știri

Tirol: Calendarul de dozare a traficului de camioane din a doua parte a lui 2024

Landul austriac Tirol a anunțat calendarul de dozare a traficului de camioane din a doua parte a anului 2024: 16 de zile, cu una mai puțin decât în aceeași perioadă din 2023.

Potrivit calendarului aprobat de guvernul statului Tirol, în total vor fi 40 de zile de limitare a traficului de camioane în 2024, prin acțiuni la punctul de trecere al frontierei cu Germania de la Kufstein/Kiefersfelden.

24 dintre aceste zile au fost planificate în prima parte a anului, iar restul de 16 în a doua jumătate. Analizele au arătat că în aceste zile este așteptat un volum de trafic deosebit de înalt, care va duce la aglomerarea coridorului Inntal.

În zilele de dozare, poliția va încetini traficul greu în direcția Innsbruck, începând cu ora 05:00, la un punct de control special instalat pe autostrada A12, lângă Kufstein Nord.

VEZI ȘI: S-a deschis parcarea Hausruck Truck Stop, pe A8 Innkreis

Prin limitarea traficului de camioane la maxim 300 de vehicule pe oră se garantează fluiditatea traficului pe austostrăzile A12 și A13.

În zilele de limitare a traficului se formează cozi kilometrice de camioane în landul german Bavaria. Din cauza acestor restricții, guvernele și asociațiile de transportatori din Italia și Germania au solicitat în numeroase rânduri pedepsirea Austriei pentru nerespectarea libertății circulației mărfurilor în UE.

Din aceeași categorie...

Back to top button