In Focus

Tirol a programat noi controale în bloc, în a doua parte a lui 2021

Autoritățile din Tirol au anunțat încă 16 zile de controale în bloc, în a doua parte a lui 2021, numărul total fiind acum de 35 de zile.

Günther Platter, guvernatorul regiunii Tirol, a prezentat planul de controale în bloc a camioanelor pentru cea de-a doua jumătate a acestui an și cu cele 16 noi zile anunțate vor fi în total 35 de zile în care trecerea din Germania în Austria se va face în bloc.

Tirol a programat noi controale în bloc, în a doua parte a lui 2021

În aceste zile, la punctul de control Kufstein Nord se vor efectua controale în bloc și vor trece maximum 300 de de camioane. Günther Platter adeclarat că acest calendar a fost stabilit de experți în trafic după analizarea datelor strânse în anii trecuți și că au fost alese zile critice din punctul de vedere al numărului de camioane care tranzitau zona Brenner.

În 2017 au fost 27 de zile de controale în bloc, în 2019 acestea au crescut la 35, în 2020 au fost 24, iar în 2021 s-a ajuns din nou la 35. Alegerea s-a făcut pentru a evita un trafic mare de vehicule în anumite zile pe A12 (autostrada Inntal) și A13 (autostrada Brenner).

În 2020, din cauza condițiilor speciale, perioada de controale în bloc din aceste zile a fost în medie de doar patru ore. Günther Platter a dat și asigurări că traficul de mărfuri esențiale nu va fi împiedicat în niciun fel.

VEZI ȘI: Transportatorii europeni cer eliminarea restricțiilor pentru camioane din Tirol

Reprezentanții BGL și-au arătat din nou nemulțumirea față de această decizie a autorităților din Austria și au avut deja pe 1 martie o primă întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care au cerut interzicerea unor astfel de controale în bloc la granița statelor membre din Uniunea Europeană.

De asemenea, reprezentanții BGL spun că iau în calcul și organizarea unor acțiuni de protest împotriva controalelor în bloc impuse de autoritățile din Austria.

Tirol a programat noi controale în bloc, în a doua parte a lui 2021

Din aceeași categorie...

Back to top button