ȘtiriTop News

Tirol anunță mai multe zile de limitare a circulației camioanelor în 2022

Guvernul din Tirol a anunțat că numărul zilelor de limitare a circulației camioanelor (controale în bloc) va crește în 2022 comparativ cu 2021.

Controalele în bloc a camioanelor va fi extinsă în Tirol în prima jumătate a anului 2022. Așa numitul calendar de dozare aprobat de guvernul local prevede 21 de zile de procesare în bloc a traficului de camioane la Kufstein-Nord, între lunile iunuarie și iunie. În acest an, în aceeași perioadă, au fost 19 zile de limitare a circulației camioanelor.

Tirol anunță mai multe zile de limitare a circulației camioanelor în 2022

Alte 16 zile de limitare a tranzitului camioanelor sunt programate în a doua jumătate a acestui an, din care 4 au trecut deja. Potrivit guvernului local, alte zile suplimentare sunt necesare din cauza lucrărilor de renovare din luna septembrie.

Din seara zilei de 20 septembrie și până în dimineața zilei de 24 septembrie, lucrări urgente de renovare vor fi efectuate pe autostrada A 13 Brenner. Privind la valorile de trafic din aceeași săptămână din 2019, sunt așteptate ambuteiaje masive.

VEZI ȘI: Din 21 august 2023, cea de-a doua generație de tahograf inteligent devine obligatorie

Potrivit autorităților locale, necesitatea lucrărilor de urgență este o dovadă a depășirii capacității tehnice a infrastructurii din zonă.

”Ultimii 3 ani și jumătate au arătat că limitarea circulației camioanelor este indispensabilă în Tirol. Vom continua să utilizăm acest instrument în lupta cu tranzitul excesiv, altfel țara s-ar bloca în zilele aglomerate”, spun autoritățile locale.

Din aceeași categorie...

Back to top button