Știri

Tirolul caută soluții pentru a le interzice șoferilor de camion să ocolească restricțiile de trafic

Autoritățile din Tirol verifică posibilitatea de a le interzice șoferilor de camion să ocolească restricțiile de trafic pentru a alimenta la stații de carburant ieftine.

În lupta împotriva tradicului de tranzit de-a lungul pasului Brenner, guvernatorul Tiroului austriac ar dori să interzică șoferilor de camion să iasă de pe autostradă pentru a alimenta la benzinăriile ieftine.

Tirolul caută soluții pentru a le interzice șoferilor de camion să ocolească restricțiile de trafic

Oficialii landului Tirol au făcut această declarație într-un interviu acordat ziarului „Tiroler Tageszeitung“. Începând cu 1 august 2019 a demarat și un proiect pilot pe o durată fixă de 6 luni, care interzice ieșirea de pe autostradă către două stații de carburant ieftine.

Günther Platter a afirmat că departamentul juridic al landului Tirol verifică dacă se poate interzice într-un fel șoferilor de camion să iasă de pe autostradă pentru a alimenta cu motorină mai ieftină. Afectate vor fi 13 stații de carburant care se află în zona Brenner, pe A12 și A13.

În prezent, șoferii de camion se folosesc de acest pretext pentru a ocoli unele zone cu restricții de trafic, iar această măsură ar fi încă una adoptată de autoritățile din landul austriac pentru a reduce traficul de tranzit.

VEZI ȘI: Din 2020, Tirol va introduce un „sistem automat de dozare” al camioanelor

În zonă, pe perioada vacanței de vară, funcționează diverse restricții, valabile până la 15 septembrie, dar autoritățile tiroleze vor să găsească o soluție pentru că anual prin zonă trec 2.4 milioane de camioane în zona de graniță cu Italia. Adică un trafic mai mare decât la toate frontierele cu Elveția și Franța la un loc.

Din această cauză, localnicii din zonă au pus o presiune mare pe autoritățile locale pentru a rezolva această problemă cât mai urgent.

Din aceeași categorie...

Back to top button