Tirolul vrea scumpirea motorinei pe coridorul Brenner pentru a descuraja traficul de tranzit

Tirolul vrea scumpirea motorinei pe coridorul Brenner pentru a descuraja traficul de tranzit

Autoritățile din Tirol solicită scumpirea motorinei pe coridorul Brenner, ridicarea „privilegiului” pentru camioanele diesel și creșterea taxelor de drum în Germania și Italia.

În lupta dintre Germania și Austria, în ceea ce privește traficul de tranzit, autoritățile din Tirol au solicitat scumpirea motorinei pe întreaga zonă de tranzit dintre Germania și Italia, considerând că prețul mic contribuie la creșterea traficului de tranzit.

De asemenea, Ministerul Transporturilor din Austria investighează posibilitatea ridicării „privilegiului” acordat camioane diesel, o reglementare introdusă în anii ’90, cunoscută în spațiul austrico-germano–elvețian ca “Diesel-Privileg”, ca urmare a unei solicitări venite din partea guvernatorului Tirolului.

VEZI ȘI: După Olanda, platforma Uber Freight a fost lansată și pe piața din Germania

Autoritățile din Tirol mai cer și o creștere a taxelor de drum în Germania, pentru a reduce și în acest fel traficul de tranzit. Această solicitare a fost făcută și autorităților din Italia.

Guvernatorul Tirolului, Günther Platter, mai vrea și impunerea unor taxe speciale pe coridorul Brenner între München și până la Verona, pentru a descuraja și mai mult traficul de tranzit, spunând că șoferii aleg această rută pentru că este cea mai ieftină legătură între Nord și Sud peste Alpi.

Conform statisticilor, în 2018 prin Tirol au trecut peste 2.4 milioane de camioane, adică mai mult ca prin toate pasurile alpine din Alpii elvețieni și francezi la un loc.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.